Українці, які полюбляють консервувати влітку, потерпають від дефіциту солі. Та давайте знайдемо у цьому позитив.
Цей час можна використати на те, щоб зменшити споживання солі, надлишок якої притаманний нашим стравам.
Консервовані огірки без солі
Сіль можна замінити різними добавками, але ж попереду сезон консервування. І першими в черзі стоять огірки. Що робити, коли огірки є, а солі немає.
Раніше вважалося, що сіль має бути в запасі завжди. Тільки з нею і можна пережити важкі часи. Та світ змінюється і зараз, якщо є просто оцет, то пережити можна будь-який дефіцит.
Тим, хто планує консервувати огірки, шеф Євген Клопотенко радить проварити їх у воді, додавши спецій для смаку та оцету, та законсервувати. І все буде гаразд.
Консервування має не дати бактеріям розвиватися. А з цим чудово справляється оцет. Він вбиває всі бактерії.

Джерело: Євген Клопотенко