Фото Їжа

Контабас: покроковий рецепт старовинного українського напою

Контабас

У французів коньяк, арманьяк та кальвадос. А як щодо нас, українців? Ми також маємо винятковий алкогольний напій – контабас.

Це чудова міцна настоянка на смородинових бруньках, яка заслуговує на увагу найвибагливішого поціновувача!

Зазвичай контабас нелегко знайти у продажу, а приготувати його вдома – справа неймовірно проста.

Зараз дивляться

Рецепт старовинного українського напою контабас – читайте нижче.

Як зробити контабас у домашніх умовах

Не забувайте, контабас із часом стає тільки витонченішим та досконалішим, тому варто приховати пляшечку десь на рік, а то й на два.

Інгредієнти:

  • горілка якісна (щонайменше 50°) – 1,3 л
  • бруньки смородини – 1 л банка

Додатково:

  • скляні пляшки з широким горлечком, марля, корки

Приготування:

  1. Отже, беремо горілку, скляні пляшки та марлю.
  2. Бруньки перед приготування промивати не треба.
  3. Заповнюємо пляшки на половину бруньками смородини.
  4. Тепер вливаємо горілку і накриваємо горлечка щільно марлею.
  5. Залишаємо напій настоюватися за кімнатної температури не менше ніж на 5 тижнів.
  6. Потім контабас проціджуємо через декілька шарів марлі, переливаємо у чисті скляні пляшки та закорковуємо.
  7. Зберігаємо напій у темному, бажано прохолодному місці.

Контабас – це не просто напій, це традиція та смак, злиті в єдине творіння. Спробуйте приготувати його власноруч! Вживайте помірно.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка