Фото Їжа

Кріп на зиму в маслі: рецепт ароматної заготівлі

Кріп в маслі на зиму

Заготівля кропу на зиму – чудова ідея! Адже без цієї зеленої приправи важко уявити багато страв української кухні й не тільки.

Зверніть увагу на кріп на зиму в маслі. Рецепт цього виду заготовки кропу дуже простий і швидкий.

Звісно, сьогодні можна купити свіжу зелень і взимку, але її ціна буде значно вищою, ніж улітку. Та й саме літній кріп, зібраний з грядки, смакує найкраще.

Зараз дивляться

Є багато способів зберігання кропу на зиму. Цю зелень можна заморожувати, консервувати, солити, маринувати або сушити.

Кріп на зиму в маслі: рецепт

Рецепт кропу на зиму в маслі може бути урізноманітнений до ваших смакових уподобань. Так, замість масла, можна використовувати олію (соняшникову, кунжутну, оливкову та інші види).

Інгредієнти:

  • кріп – 200 г
  • масло – 150 г

Приготування кропу в маслі в морозилку:

  1. Кріп потрібно перебрати, видаливши жовті та зіпсовані частини. Потім добре промити холодною водою та обсушити, розклавши на паперовому рушнику.
  2. Нарізаємо кріп дрібненько та розкладаємо у формочки для заморожування (пластикові чи силіконові).
  3. Вершкове масло нарізаємо кубиками та розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовці. Перемішуємо.
  4. Поливаємо кріп у формочках маслом і залишаємо на 15-20 хвилин за кімнатної температури.
  5. Поміщаємо кріп на зиму в маслі у морозилку.
  6. Коли заготовка буде повністю заморожена, загортаємо її у харчову плівку. Це потрібно зробити для того, щоб кріп у маслі не просочився зайвими запахами.

Рекомендований термін зберігання – до 6 місяців. Обов’язково вказуйте дату заморожування. Це дасть змогу легко відстежувати термін придатності.

Заморожений у такий спосіб кріп буде зручним для додавання до супів, соусів, рагу та інших страв, зберігши свій смак і аромат.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка