Фото Їжа

Квасолевий суп з куркою та печерицями: смачний рецепт покроково

Суп з квасолею

Квасолевий суп – це не лише ситна та проста страва, що зігріває в холодну пору року, а й справжнє джерело смаку та корисних речовин.

Основним інгредієнтом квасолевого супу є, звісно ж, квасоля. Ці бобові – прекрасне джерело білка, харчових волокон та різноманітних мінералів. А далі у цю апетитну першу страву можна додавати будь-які овочі до смаку: цибулю, моркву, селеру, помідори, болгарський перець, зелень та різні спеції.

До речі, у супі з квасолі низький глікемічний індекс. Це означає, що квасолевий суп може допомогти контролювати рівень цукру в крові.

Зараз дивляться

Запропонований нами рецепт квасолевого супу буде на курячому бульйону. Але квасоля – продукт самодостатній, і за бажанням цей суп можна варити і без курки.

Отже, простий рецепт супу з квасолі та поради щодо приготування – читайте нижче.

Як приготувати квасолевий суп

Немає потреби додавати занадто багато води у суп, краще зробити його густішим. Не хвилюйтеся через відсутність картоплі, квасоля дуже поживна і містить багато рослинного білка, тому ніхто не залишиться голодним.

Інгредієнти:

  • квасоля (попередньо замочена на ніч у холодній воді) – 2 склянки
  • куряче м’ясо до смаку (куряче філе, крильця чи стегенця) – 300-400 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • морквина – 1 шт.
  • печериці свіжі – 5-7 шт.
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • часник – 2 зубки
  • олія – для смаження
  • лавровий лист, горошини духмяного перцю, сіль, мелений чорний перець, орегано – до смаку
  • зелень петрушки або кропу – для прикрашання

Квасолевий суп: приготування покроково

  1. Курку нарізати, промити, викласти у каструлю, залити 2,5 л води. Довести до кипіння, зняти пінку.
  2. Додати до курки попередньо замочену квасолю, лавровий лист, перець горошком і варити близько 40 хвилин.
  3. Овочі почистити. Моркву натерти на середній тертці. Цибулю нарізати кубиками. Печериці нарізати тонкими пластинками.
  4. Обсмажити на олії спочатку цибулю з морквою до напівготовності. Потім додати гриби й смажити ще близько 5 хвилин. Наприкінці приготування додати пропущений через прес часник.
  5. Видалити з квасолевого супу лавровий лист. Викласти смажені з грибами овочі, посолити та готувати ще близько 15 хвилин.
  6. Томатну пасту викласти у невелику сковороду та розігріти. Всипати улюблені спеції до смаку, перемішати й потримати на невеликому вогні 1 хвилину.
  7. Викласти томатну пасту зі спеціями у суп та перемішати. Довести до кипіння.
  8. Суп із квасолі подати у глибоких мисках, посипавши нарізаною зеленню.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка