Ревінь відомий своїм яскравим кольором і унікальним смаком, що робить його ідеальним інгредієнтом для різноманітних страв.
З ревеню можна приготувати і випічку, і варення, і десерти.
Ревінь – це не тільки смачна, але й дуже корисна рослина. Вона багата на вітаміни та мінерали, зокрема вітаміни С і К, кальцій та антиоксиданти.
Його смак – кисло-солодкий – просто ідеальний до м’яса. Тому Євген Клопотенко пропонує приготувати сироп з ревеню, який можна використовувати і як доповнення до морозива, і як соус до м’ясних або овочевих страв.
Сироп з ревеню: рецепт
Інгредієнти:
- 500 г ревеню
- 500 г цукру
- 500 г води
- 4 зернятка кардамону
Приготування:
- Ревінь помийте, почистіть від шкірки. Наріжте стебла шматочками довжиною 1,5-2 см.
- Перекладіть у каструльку, додайте цукор і воду.
- Поставте каструльку на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 20 хвилин.
- Остудіть готовий сироп. Його можна зберігати в холодильнику в закритій скляній банці протягом місяця.
Додайте до сиропу ваніль, корицю чи імбир для створення нових смакових відтінків. Поєднуйте ревінь з ягодами, такими як полуниця чи малина, для нового смаку та аромату.
Джерело: Евгений Клопотенко