Фото Їжа

Кисло-солодкий сироп з ревеню до морозива та м’яса: швидкий рецепт

сироп з ревеню

Ревінь відомий своїм яскравим кольором і унікальним смаком, що робить його ідеальним інгредієнтом для різноманітних страв.

З ревеню можна приготувати і випічку, і варення, і десерти.

Ревінь – це не тільки смачна, але й дуже корисна рослина. Вона багата на вітаміни та мінерали, зокрема вітаміни С і К, кальцій та антиоксиданти.

Зараз дивляться

Його смак – кисло-солодкий – просто ідеальний до м’яса. Тому Євген Клопотенко пропонує приготувати сироп з ревеню, який можна використовувати і як доповнення до морозива, і як соус до м’ясних або овочевих страв.

Сироп з ревеню: рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г ревеню
  • 500 г цукру
  • 500 г води
  • 4 зернятка кардамону

Приготування:

  1. Ревінь помийте, почистіть від шкірки. Наріжте стебла шматочками довжиною 1,5-2 см.
  2. Перекладіть у каструльку, додайте цукор і воду.
  3. Поставте каструльку на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 20 хвилин.
  4. Остудіть готовий сироп. Його можна зберігати в холодильнику в закритій скляній банці протягом місяця.

Додайте до сиропу ваніль, корицю чи імбир для створення нових смакових відтінків. Поєднуйте ревінь з ягодами, такими як полуниця чи малина, для нового смаку та аромату.

Джерело: Евгений Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка