Малинове желе на зиму: рецепт

малина
Джерело: Depositphotos

Малинове желе добре тим, що підходить до багатьох страв. Кисло-солодкий смак желе з малини чудово поєднується із сирами чи м’ясом птиці, а ваші вранішні тости чи сирники з ним заряджатимуть вас позитивом на увесь день.

Желе з малини на зиму: рецепт

Інгредієнти

  • 1 кг малини
  • 750 г цукру
  • 4 коробочки кардамону
  • 100 мл води

Як приготувати малинове желе:

  1. Викладіть малину у друшляк. Промийте та видаліть листочки. Ретельно промийте ягоди під проточною водою.
  2. Викладіть ягоди у каструлю чи сотейник. Всипте цукор і додайте чотири коробочки кардамону, влийте воду.
  3. Варіть на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе може втратити яскравий колір.
  4. Стерилізуйте банки тим способом, який вам більше до вподоби. Дістаньте з каструлі коробочки кардамону, він вже віддав свій аромат і смак ягодам.
  5. Викладіть малину у стерильні банки та закатайте кришками. Щоби маса краще загусла, перевертати банки не потрібно. Дайте їм охолонути ніч, а потім переставте у прохолодніше місце.

Джерело: Євген Клопотенко

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка