Малинове желе добре тим, що підходить до багатьох страв. Кисло-солодкий смак желе з малини чудово поєднується із сирами чи м’ясом птиці, а ваші вранішні тости чи сирники з ним заряджатимуть вас позитивом на увесь день.
Желе з малини на зиму: рецепт
Інгредієнти
- 1 кг малини
- 750 г цукру
- 4 коробочки кардамону
- 100 мл води
Як приготувати малинове желе:
- Викладіть малину у друшляк. Промийте та видаліть листочки. Ретельно промийте ягоди під проточною водою.
- Викладіть ягоди у каструлю чи сотейник. Всипте цукор і додайте чотири коробочки кардамону, влийте воду.
- Варіть на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе може втратити яскравий колір.
- Стерилізуйте банки тим способом, який вам більше до вподоби. Дістаньте з каструлі коробочки кардамону, він вже віддав свій аромат і смак ягодам.
- Викладіть малину у стерильні банки та закатайте кришками. Щоби маса краще загусла, перевертати банки не потрібно. Дайте їм охолонути ніч, а потім переставте у прохолодніше місце.
Читайте також:

Джерело: Євген Клопотенко
Зараз дивляться