Робити заготовки – це чудовий спосіб зберегти ягоди, фрукти та овочі на зиму. Ми вирішили поділитися однією з таких заготовок. Готувати будемо малиновий соус до м’яса на зиму.
Уявіть собі: за вікном сніжно та холодно, а ви дістаєте баночку яскравого ароматного соусу та додаєте до улюбленої страви з м’яса чи птиці. Просто суперзадоволення!
Отже, дізнаймося, як приготувати малиновий соус до м’яса на зиму, поради щодо приготування та варіації подачі.
Малиновий соус чудово поєднується з різними видами птиці та м’яса: качкою, смаженими свинячими реберцями, стейками, запеченою яловичиною і навіть дичиною.
Малиновий соус: рецепт
Цей соус відрізняється від інших неймовірно приємним смаком завдяки грамотно поєднаним спеціям. Замість червоного вина можна взяти гранатовий чи вишневий сік.
Інгредієнти:
- малина – 1 кг
- червоне вино сухе – 400 мл
- вода – 300 мл
- цукор – 2 ч. л.
- розмарин – гілочка
- м’ята – гілочка
- мускатний горіх – 1/4 ч. л.
- мелений чорний та червоний перець – до смаку
- сіль – до смаку
Малиновий соус до м’яса покроково:
- У каструлю влийте воду, додайте перебрані та промиті ягоди і варіть, після закипання, близько 5 хвилин. Малину трохи охолодіть та перетріть через сито.
- Перелийте ягідне пюре в каструлю, всипте цукор та варіть близько 5 хвилин після закипання.
- Влийте вино та доведіть до кипіння. Готуйте 35 хвилин, періодично перемішуючи.
- Ближче до закінчення приготування додайте гілочку розмарину та м’яти. Всипте усі інші спеції.
- М’яту та розмарин з каструлі з соусом з малини видаляємо. Соус переливаємо в стерилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками.
Соус із малини на зиму готовий. Зберігаємо у прохолодному темному місці до 36 місяців. Смачної зими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.