Фото Їжа

Мексиканське тако: простий рецепт приготування та склад

Мексиканське тако

Мексиканська кухня славиться своїм багатим смаком, яскравими кольорами та різноманітністю. Однією з найпопулярніших і улюблених страв є тако.

Тако настільки популярне, що в Мексиці є свій День тако, який святкують щорічно 31 березня.

Існує безліч варіантів тако, включаючи тако з рибою, птицею, м’ясом і навіть вегетаріанські варіанти.

Зараз дивляться

Сьогодні пропонуємо перевірений часом рецепт тако з фаршем. Страва нескладна, але дуже смачна та достатньо швидка у приготуванні.

Як приготувати тако в домашніх умовах

Можна використовувати будь-який м’ясний фарш до вашого смаку – курячий, свинячий або асорті. Але саме яловичий фарш є класичним вибором для мексиканського тако. Щоб страва вийшла смачна та автентична, купуйте свіжі кукурудзяні тортильї. Якщо їх немає – підійдуть і пшеничні.

Що входить у склад тако:

  • м’ясний фарш – 500 г
  • цибуля (бажано фіолетова чи біла) – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • помідори – 2 шт.
  • кукурудза консервована – 3-4 ст. л.
  • огірок свіжий – 1 шт.
  • солодкий перець – 0,5-1 шт.
  • квасоля консервована або варена (дрібна) – 3-4 ст. л.
  • петрушка – 2-3 гілочки
  • олія – для смаження
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • перець чилі – дрібка
  • орегано – 0,5 ч. л.
  • тортильї для тако – 8-10 шт.

Рецепт мексиканського тако з фаршем покроково:

  1. Цибулину чистимо, миємо і нарізаємо кубиками.
  2. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо половину цибулі та смажимо, помішуючи, орієнтовно 2 хвилини.
  3. Потім до цибулі викладаємо фарш, і смажимо, помішуючи та “розтираючи” грудочки, до готовності фаршу. Наприкінці приготування солимо до смаку, посипаємо двома видами меленого перцю та орегано, додаємо пропущений через прес часник.
  4. Усі інші овочі миємо та довільно нарізаємо. Листочки петрушки дрібно нарізаємо. Додаємо до них цибулю, що залишилася, кукурудзу та квасолю, трохи солимо та перчимо, перемішуємо.
  5. Тако злегка розігріваємо у мікрохвильовій печі або на сухій сковороді.
  6. Потім наповнюємо їх теплим фаршем і викладаємо овочі з зеленню. Смачного!

Тако з фаршем – страва, яку запросто можна адаптувати під свій смак. Просте у приготуванні, тако буде відмінним варіантом для сімейної вечері або зустрічі з друзями. Випробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся справжньою мексиканською кухнею вдома!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка