Фото Їжа

Місо-суп: рецепт і необхідні інгредієнти

Місо суп

У світі кулінарії існують традиційні страви, які перетинають кордони країн і культур, приносячи з собою не лише смакові враження, але й культурні звичаї.

Однією з таких страв є місо-суп. Ця смачна перша страва з пікантним солоно-солодким смаком родом з японської кухні вже завоювала серця багатьох гурманів світу.

Багато хто вважає, що його складно або й неможливо приготувати в домашніх умовах. Але це не так!

Зараз дивляться

Тому ділимося простим рецептом місо-супу, який можна легко і швидко приготувати вдома.

Як приготувати місо-суп за класичним рецептом

Для приготування можна брати як білу, так і темну місо-пасту. Але гурмани під час приготування місо-супу віддають перевагу поєднанню цих двох видів паст.

Що входить до місо-супу:

  • місо-паста – 2 ст. л.
  • тофу – 100 г
  • водорості вакаме сухі – 1 ст. л.
  • соєвий соус – 1-2 ст. л.
  • норі – 2 шт.
  • зелена цибуля (нарізана) – 2 ст. л.
  • кунжут білий смажений – 1 ч. л.
  • корінь імбиру – 1 см
  • цибулина – 1 шт.
  • морква (невелика) – 1 шт.
  • перець горошком, сіль – до смаку
  • часник – 1-2 зубки
  • вода – 1 л

Місо-суп – рецепт:

  1. У каструлю вливаємо воду, додаємо почищений та промитий імбир, розрізані на 4 частини цибулю та моркву, зубки часнику, 1 ч. л. солі та горошини перцю. Готуємо близько 30 хвилин.
  2. Бульйон проціджуємо через сито.
  3. Потім в овочевий бульйон додаємо вакаме, перемішуємо і готуємо близько 3 хвилин.
  4. Місо-пасту викладаємо на невелике сито і розчиняємо у бульйоні.
  5. Додаємо нарізаний кубиками тофу, вливаємо соєвий соус і доводимо до кипіння.
  6. Потім викладаємо нарізані норі, готуємо ще 1-2 хвилини.
  7. Під час подачі до столу посипаємо страву нарізаною зеленою цибулею та кунжутом. Смачного!

Місо-суп готовий. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка