Коли-небудь пробували морквяний торт? Якщо ні, ви просто втратили найбільший кондитерський фест! Тому що морквяний торт – справжня насолода!
Морквяний торт за цим рецептом не просто смачний, але й корисний. Морква містить велику кількість бета-каротину, вітамінів та антиоксидантів, які корисні для здоров’я очей, шкіри та імунної системи.
Тут можна дізнатися багато цікавого та важливого про помаранчеві овочі та фрукти.
Рецепт морквяного торта зовсім не складний. А якщо у вас немає часу готувати саме торт, із запропонованих для тіста інгредієнтів вийде чудовий пиріг до чаю, кави, молока.
Як приготувати морквяний торт
Багатьом здається, що морква і торт – це не те, що треба їсти разом. Але дозвольте стверджувати: цей торт – просто божественний! І, до речі, смаку моркви не відчувається зовсім.
Для тіста:
- морква, натерта на середній терці – 300 г
- яйця – 3 шт.
- цукор – 270 г
- ванільний цукор – 2 ч. л.
- кориця – 0,5 ч. л.
- сіль – дрібка
- олія – 190 мл
- розпушувач – 2 ч. л.
- апельсин (невеликий) – 1 шт.
- борошно – 350 г
Для крему:
- сметана – 800 г
- цукрова пудра – 220 г
- ванілін – дрібка
- сік лимона – 1 ст. л.
Додатково:
- роз’ємна форма діаметром 23-25 см
- пергамент для випікання
Класичний рецепт морквяного торта:
- З апельсина зняти цедру і процідити через ситечко 2 ст. л. соку апельсина.
- Яйця з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі збити міксером. Додати моркву та перемішати.
- До яєчної маси додати розпушувач, олію, половину борошна, перемішати. Додати корицю, цедру та сік апельсина. Всипати борошно, що залишилося та ще раз перемішати.
- У форму викласти пергамент та вилити тісто.
- Випікати у духовці 1 годин 10 хвилин за 190 °С.
- Для крему поєднати та гарно збити усі інгредієнти.
- Охолоджений корж розрізати на 3 частини. Середнім коржем кладіть верхівку.
- Зібрати торт, змащуючи коржі, верх і боки кремом.
- Прикрасити морквяний торт до вашого смаку і помістити у холодильник на ніч. Смачного!
Як вам класичний морквяний торт? Зацікавили?! Тоді приготуйте морквяний торт для своїх близьких або гостей – вони будуть вам вдячні не лише за смачний десерт, але і за здоров’я, яке ви їм даруєте. І хто знає, можливо, цей торт стане вашим новим улюбленим смаколиком!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.