Пляцок Кора дуба – один із найулюбленіших десертів Західної України,який вже давно готують господині з різних областей.
Ця чудова випічка дивує своїм виглядом і смаком. Якщо у вас є час та натхнення, обов’язково приготуйте, бо пляцок Кора дуба того вартий.
Пляцок Кора дуба: рецепт
Ніжні горіхові коржі, персиковий крем, шоколадний бісквіт і фруктове желе – це та фантастична комбінація, яка зробить ваш святковий стіл особливим.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
Для коржа з горіхами:
- білки – 8 шт.
- цукор – 200 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- горіхи – 200 г
- кокосова стружка – 200 г
- родзинки – 50 г
- борошно – 35 г
- розпушувач – 10 г
Для бісквіта на жовтках:
- жовтки – 8 шт.
- яйця – 2 шт.
- борошно – 200 г
- цукор – 130 г
- розпушувач – 10 г
- шоколад (для змащування коржів) – 400 г
Для крему:
- персики консервовані – 1 баночка (820 г)
- вода – 500 мл
- ванільний пудинг – 2 пакетики
- цукор – 40 г
- вершкове масло – 400 г
Для желе:
- персикове желе – 2 пакетики
- вода – 1 склянка (220 мл)
Приготування:
- Для горіхового коржа збийте білки з цукром і ванільним цукром до отримання стійкої піни. Поступово введіть борошно, просіяне з розпушувачем. Додайте нарізані горіхи, кокосову стружку, промиті та обсушені родзинки. Акуратно перемішайте.
- Тісто перекладіть у підготовлену форму. Випікайте за 180 градусів 45-50 хвилин.
- Для бісквіта на жовтках збийте жовтки з яйцями та цукром до пишної маси. Всипте просіяне з розпушувачем борошно та замісіть тісто.
- Вилийте тісто у форму та випікайте за 180 градусів 40 хвилин. Готовий бісквіт розріжте на 2 рівні частини та змастіть шоколадом з обох боків.
- Для крему в каструлі з’єднайте сік з персиків, воду і цукор, доведіть до кипіння. У мисці розчиніть ванільний пудинг у воді та влийте в киплячу суміш. Готуйте до загустіння. Масло збийте міксером. Додайте готовий пудинг (не гарячий!), перемішайте до однорідності.
- Збирайте пляцок так. Корж з горіхами розріжте на 2 частини. Покладіть крем на першу частину.
- На крем викладіть бісквіт із шоколадом і знову змастіть кремом.
- Додайте шматочки персиків і знову змастіть кремом.
- Накрийте коржем із шоколадом і завершіть останнім шаром крему.
- Покладіть верхній корж з горіхами зрізаною частиною догори.
- Приготуйте персикове желе за інструкцією на упаковці, але води додайте менше рекомендованої кількості. Змастіть ним верх пляцка.
Помістіть пляцок Кора дуба у холодильник приблизно на 12 годин. Смачного святкування!
Джерело: Лілія Цвіт
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.