Насіння чіа: шість причин додати його до щоденного раціону

Насіння чіа: шість причин додати його до щоденного раціону
Джерело: Pexels

Дієтологи пояснили, як насіння чіа впливає на здоров’я.

Основне на, що звернули увагу експерти, це вплив насіння на рівень холестерину в крові.

Високий рівень холестерину спричиняє серцево-судинні захворювання.

Зараз дивляться

Дієтологи помічають потужний вплив насіння чіа на зниження рівня холестерину та підтримку серця.

Шість корисних властивостей насіння чіа

  1. Насичене жирними кислотами омега-3, воно є чудовим джерелом альфа-ліноленової кислоти, яка відіграє ключову роль у зниженні холестерину.
  2. У насінні чіа є багато антиоксидантів, наприклад, хлорогенова та кавова кислоти. Вони знижують стрес і борються із запальними процесами в організмі.
  3. Продукт містить розчинну кислоту, яка сприяє зниженню холестерину ЛПНЩ. Вона ж покращує ліпідний обмін і підтримує травлення.
  4. Насіння допомагає стабілізувати рівень цукру в крові (запобігає стрибкам і падінню).
  5. Чіа сприяє втраті ваги, тому що містить розчинну клітковину й антиоксиданти. Отже, покращуються процес травлення та метаболізм.
  6. Насіння чіа містить калій, тому воно допомагає стабілізувати артеріальний тиск, знизити ризик гіпертонії.

Крім цих властивостей, насіння чіа містить багато корисних речовин і вітамінів.

Щоб включити чіа до раціону,додавайте його до вівсяної каші, салатів або готуйте смачні пудинги.

Джерело: Healthshots

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка