Коли йдеться про улюблені страви української кухні, вареники завжди займають особливе місце.
Ці смачні борошняні вироби, наповнені різними начинками, завойовують серця гурманів по всьому світу!
Однак справжня секретна складова – це тісто, а особливо тісто для вареників на кефірі.
Розгляньмо, чому саме цей рецепт вареників на кефірі заслуговує на нашу увагу.
Тісто для вареників на кефірі має неперевершену текстуру, яка робить вироби надзвичайно ніжними та соковитими. Воно виходить надзвичайно м’яким, еластичним і легким у роботі. Вареники після заморожування залишаються цілими і не розварюються при приготуванні.
Однією з переваг цього рецепту є його простота. Для приготування тіста для вареників на кефірі вам знадобляться доступні кожному складові, година часу та хороший настрій.
Ідеальне тісто для вареників на кефірі
У тісто, щоб воно набуло приємного кольору, можна додати 1-2 дрібки куркуми.
Інгредієнти:
- кефір – 300 мл
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 500 г
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1-2 ч. л.
- сода – 1 ч. л.
- яйце – 1 шт.
Тісто для вареників на кефірі: рецепт
- У глибоку емальовану миску всипаємо просіяне борошно, цукор, сіль та соду. Гарно поєднуємо інгредієнти.
- Тепер вливаємо кефір кімнатної температури, додаємо яйце і замішуємо. Тісто повинно вийти м’яке та еластичне. Борошна може знадобитися трішки більше або менше ніж 500 г.
- Миску накриваємо рушником або плівкою для харчових продуктів і залишаємо на 30-40 хвилин за кімнатної температури.
- Потім розділяємо його на 4 однакові частини. Кожну частину поступово розкочуємо на присипаному борошном столі.
- Вирізаємо склянкою кружальця і ліпимо вареники з будь-якими начинками до вашого смаку.
Вареники з цього виду тіста можна варити у воді або на пару.
Вареники – це завжди вдалий вибір. Можна готувати їх хоч би й щодня, експериментуючи з різноманітними начинками, та подавати як головну страву або десерт. Тісто для вареників на кефірі вважається найкращим для поєднання з картоплею, ягодами, сиром та зеленню.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.