Що таке спаржа знають далеко не всі. І даремно. Цінний овоч, відомий своєю ніжною текстурою та багатим смаком, можна варити, смажити, запікати та навіть їсти сирим.
Спаржа: користь та ціна овоча
Спаржа буває зеленого, фіолетового і білого кольору. Цей овоч – родич цибулі, але не схожий на нього за смаком. Пагони спаржі – низькокалорійний продукт, у 100 г якого міститься 20 ккал.
Незважаючи на низьку калорійність, спаржа багата на вітамін А, калій. Це овоч краси, він корисний для шкіри, волосся, нігтів.
Рослину можна купити у магазинах практично цілий рік. Ціни на спаржу високі, але користь продукту коштує витрачених грошей.
Ціна на спаржу у Києві:
- 250 г зеленої спаржі – від 249 грн;
- 450 г фіолетової спаржі -від 270 грн;
- 450 г білої спаржі – від 240 грн.
Як смачно приготувати спаржу – два рецепти
Як приготувати спаржу? Факти ICTV підготували прості і корисні рецепти зі спаржею.
Запечена спаржа з сиром – рецепт
Інгредієнти:
- 450 г спаржі
- 50 г сиру
- оливкова олія
- сіль
Приготування:
- Спаржу вимити, відрізати сухі частини, а також низ (білу частину пагонів – близько 3 см, він твердий і непридатний для їжі).
- Натерти сир на дрібній тертці.
- Підготувати деко, викласти на нього фольгу, потім спаржу. Овоч полити олією, посолити, посипати сиром.
- Розігріти духовку до 240 °C та запікати 10 хв.
Салат з сирої спаржі з кунжутом
Інгредієнти:
- 5 пагонів спаржі
- оливкова олія
- лимонний сік
- сіль
- кунжут
Приготування:
- Вимити спаржу і відрізати низ (близько 3 см).
- Нарізати спаржу уздовж стрічками. Посолити, додати олію та лимонний сік за смаком. Зверху посипати кунжутом.
- Можна подавати з різними соусами та приправами.
