Спаржа: користь, ціни та рецепти

спаржа
Джерело: Pixabay

Що таке спаржа знають далеко не всі. І даремно. Цінний овоч, відомий своєю ніжною текстурою та багатим смаком, можна варити, смажити, запікати та навіть їсти сирим.

Спаржа: користь та ціна овоча

Спаржа буває зеленого, фіолетового і білого кольору. Цей овоч – родич цибулі, але не схожий на нього за смаком. Пагони спаржі – низькокалорійний продукт, у 100 г якого міститься 20 ккал.

Незважаючи на низьку калорійність, спаржа багата на вітамін А, калій. Це овоч краси, він корисний для шкіри, волосся, нігтів.

Зараз дивляться

Рослину можна купити у магазинах практично цілий рік. Ціни на спаржу високі, але користь продукту коштує витрачених грошей.

Ціна на спаржу у Києві:

  • 250 г зеленої спаржі – від 249 грн;
  • 450 г фіолетової спаржі -від 270 грн;
  • 450 г білої спаржі – від 240 грн.

Як смачно приготувати спаржу – два рецепти

Як приготувати спаржу? Факти ICTV підготували прості і корисні рецепти зі спаржею.

Запечена спаржа з ​​сиром – рецепт

Інгредієнти:

  • 450 г спаржі
  • 50 г сиру
  • оливкова олія
  • сіль

Приготування:

  1. Спаржу вимити, відрізати сухі частини, а також низ (білу частину пагонів – близько 3 см, він твердий і непридатний для їжі).
  2. Натерти сир на дрібній тертці.
  3. Підготувати деко, викласти на нього фольгу, потім спаржу. Овоч полити олією, посолити, посипати сиром.
  4. Розігріти духовку до 240 °C та запікати 10 хв.

Салат з сирої спаржі з кунжутом

Інгредієнти:

  • 5 пагонів спаржі
  • оливкова олія
  • лимонний сік
  • сіль
  • кунжут

Приготування:

  1. Вимити спаржу і відрізати низ (близько 3 см).
  2. Нарізати спаржу уздовж стрічками. Посолити, додати олію та лимонний сік за смаком. Зверху посипати кунжутом.
  3. Можна подавати з різними соусами та приправами.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка