Фото Їжа

Паска без дріжджів: дуже смачний рецепт

Паска без дріжджів

Великодня паска – це не лише символ свята, а й найсмачніша частина святкового столу. І хоча багато рецептів паски включають дріжджі, альтернативні варіанти без них також здатні приємно здивувати смаком і текстурою.

У рецепті паски без дріжджів ключову роль відіграє розпушувач, який допомагає тісту гарно піднятися і стати пухким та ніжним. Однак деякі господині хочуть замінити розпушувач на соду, вважаючи це альтернативою. Цього робити не варто. Заміна його на соду може зіпсувати смак та аромат випічки.

Однією з переваг паски без дріжджів є швидкість приготування. Традиційні паски потребують більше часу, щоб тісто підійшло. Тоді як бездріжджова паска може бути приготовлена і випечена за значно менший час, що особливо актуально в умовах сьогоднішнього активного темпу життя.

Зараз дивляться

Як спекти паску без дріжджів – перевірений часом покроковий рецепт – читайте нижче.

Паска без дріжджів: рецепт

Усі нижче перераховані продукти повинні бути кімнатної температури. Це важливо, щоб паска вийшла пухкою та смачною.

Що знадобиться для паски без дріжджів:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 500 г
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • молоко 2,5% – 100 мл
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 100 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – декілька дрібок
  • куркума – дрібка
  • цукати (курага, родзинки, журавлина) – 120 г

Додатково:

  • паперові формочки для пасок

Приготування паски без дріжджів:

  1. Борошно просіюємо з розпушувачем, дрібкою куркуми та декількома дрібками солі.
  2. Яєчні білки відділяємо від жовтків.
  3. Цукати промиваємо, обсушуємо і посипаємо борошном (2 ч. л.).
  4. Нарізане кубиками розм’якшене вершкове масло злегка збиваємо міксером або вінчиком з цукром і ванільним цукром.
  5. Додаємо до солодкої вершкової маси жовтки та тепле молоко і ще раз гарно збиваємо.
  6. Потім поступово вводимо, збиваючи, борошняну суміш.
  7. Білки гарно збиваємо до пишних білих піків і поступово вводимо у тісто (зверху вниз). Перемішуємо.
  8. Тепер час додати цукати та ще раз гарно вимісити.
  9. Тісто викладаємо у паперові формочки на 1/2.
  10. Випікаємо у духовці за 180 °С від 30 до 50 хвилин. Час залежить від розміру паперових формочок.
  11. Як бачимо, рецепт бездріжджової паски зовсім не складний. Дістаємо паски з духовки та прикрашаємо за вашим смаком і уподобаннями. Світлого усім свята!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка