Паска в хлібопічці – це та великодня випічка, яка готується просто та швидко з доступних інгредієнтів.
Хлібопічка значно скорочує час приготування, порівняно з традиційним способом, що робить процес більш доступним для зайнятих господинь. А ще, що не менш важливо, нема потреби в постійному контролі процесу випічки. Просто завантажуємо інгредієнти, встановлюємо програму та чекаємо на готову пасочку.
Отже, рецепт паски в хлібопічці, яка вдається завжди, секрети приготування та корисні поради – читайте в матеріалі нижче.
Як приготувати великодню паску в хлібопічці
- Якість та свіжість інгредієнтів – важлива умова, щоб паска вийшла смачною та красивою.
- Продукти повинні бути кімнатної температури.
- Для точного вимірювання інгредієнтів можна скористатися мірною ложкою, яка йде в комплекті разом із хлібопічкою.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 270 г
- дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- цукор – 100 г
- ванілін – дрібка
- кориця – декілька дрібок
- вершкове масло або маргарин – 50 г
- яйця – 2 шт.
- молоко – 80 мл
- цукати (курага, родзинки без кісточки, журавлина) – 100 г
Паска в хлібопічці: рецепт покроково
- У чисту та суху чашу хлібопічки додаємо (обов’язково у цій послідовності): сухі дріжджі, просіяне борошно, сіль, цукор, ванілін та корицю.
- Потім викладаємо нарізане маленькими кубиками вершкове масло або маргарин.
- Збиваємо виделкою яйця з молоком і отриманою сумішшю поливаємо продукти, що в чаші хлібопічки.
- Виставляємо режим “Хліб” або інший, залежно від вашої хлібопічки.
- У кінці замісу тіста, за сигналом, додаємо промиті та обсушені сухофрукти. Якщо в хлібопічці є диспенсер, викладаємо їх туди заздалегідь.
- Коли паска буде готова, залишаємо її на 15 хвилин, і тільки потім виймаємо.
Прикрасити паску з хлібопічки можна розтопленим шоколадом (білим чи молочним), білковою глазур’ю та кондитерською посипкою.
Для білкової глазурі один яєчний білок гарно збиваємо міксером 2 хвилини. Потім, поступово збиваючи, всипаємо цукрову пудру (близько 160 г) та вливаємо сік лимона (1-2 ч. л.). Збиваємо на середній швидкості міксера ще 2 хвилини.
