Фото Їжа

Паска від Лілії Цвіт: новий рецепт на Великдень 2024

Паска від Лілії Цвіт

Паска від Лілії Цвіт завжди виходить вдалою та неймовірно смачною. А все тому, що рецепт перевірений часом і досвідченою господинею.

Отже, нижче точний рецепт паски від Лілії Цвіт, щоб ваша пасхальна випічка здивувала й потішила вас і ваших близьких.

Паска від Лілії Цвіт: рецепт

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходять паски загальною вагою 1,5 кг. Продукти повинні бути кімнатної температури, а борошно – просіяне.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

Для опари:

  • дріжджі – 50 г
  • молоко – 150 мл
  • борошно пшеничне – 150 мл

Для здобного тіста:

  • вершкове масло – 200 г (бажано жирністю 82%)
  • молоко – 150 мл
  • яєчні жовтки – 3 шт.
  • цукор – 200 г
  • борошно – 500 г

Додатково для тіста знадобиться:

  • яєчні білки – 2 шт.
  • сіль – дрібка
  • борошно – 150 г

Цукати та інші спеції:

  • родзинки без кісточки – 200 г
  • коньяк або ром – 30 мл
  • цедра цитрусових (лимона та грейпфрута) – 2 ст. л.
  • кардамон мелений – декілька дрібок
  • куркума – 0,5 ч. л.
  • мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • ванільний цукор – 2 ч. л.

Паска за рецептом Лілії Цвіт покроково:

  1. Для приготування опари дріжджі розкришуємо у невеликій мисочці та вливаємо тепле молоко. Розтираємо. Потім всипаємо борошно та добре перемішуємо. Опару накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин у теплому місці.
  2. Для здобного тіста молоко вливаємо у каструльку, додаємо пачку вершкового масла і розтоплюємо. Потім охолоджуємо до кімнатної температури. Жовтки збиваємо з цукром. Поєднуємо, збиваючи віничком, ці дві суміші. Поступово додаємо борошно.
  3. До здобного тіста перекладаємо опару. Вимішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо підходити на 1 годину у теплі.
  4. До коньяку додаємо цедру цитрусових, кардамон, куркуму, мускатний горіх і ванільний цукор. Перемішуємо.
  5. Родзинки гарно промиваємо та обсушуємо.
  6. Тісто обминаємо, додаємо ароматну суміш і родзинки.
  7. Потім всипаємо 150 г борошна, добре вимішуємо.
  8. Перекладаємо тісто у змащену олією миску і залишаємо ще на 1 годину. Тісто повинно збільшитися приблизно утричі.
  9. Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі до пишних білих піків.
  10. Тісто обминаємо, додаємо збиті білки та перемішуємо.
  11. Викладаємо тісто у змащені олією форми на 1/3. Тісто викладаємо так, щоб родзинки були всередині, щоб під час випікання не пригоріли. Залишаємо паски у теплі підходити приблизно на 25 хвилин.
  12. Паски Лілія Цвіт рекомендує випікати у духовці спочатку за 200°С 20 хвилин. Потім за 180°С – ще 20-30 хвилин, залежно від розміру форми.

Рецепт паски на Великдень від Лілії Цвіт у вас вже є. Збережіть і порадуйте у світле свято Великодня себе та рідних. Гарного настрою та смачного!

Джерело: Лілія Цвіт

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка