Паска від Лілії Цвіт завжди виходить вдалою та неймовірно смачною. А все тому, що рецепт перевірений часом і досвідченою господинею.
Отже, нижче точний рецепт паски від Лілії Цвіт, щоб ваша пасхальна випічка здивувала й потішила вас і ваших близьких.
Паска від Лілії Цвіт: рецепт
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходять паски загальною вагою 1,5 кг. Продукти повинні бути кімнатної температури, а борошно – просіяне.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
Для опари:
- дріжджі – 50 г
- молоко – 150 мл
- борошно пшеничне – 150 мл
Для здобного тіста:
- вершкове масло – 200 г (бажано жирністю 82%)
- молоко – 150 мл
- яєчні жовтки – 3 шт.
- цукор – 200 г
- борошно – 500 г
Додатково для тіста знадобиться:
- яєчні білки – 2 шт.
- сіль – дрібка
- борошно – 150 г
Цукати та інші спеції:
- родзинки без кісточки – 200 г
- коньяк або ром – 30 мл
- цедра цитрусових (лимона та грейпфрута) – 2 ст. л.
- кардамон мелений – декілька дрібок
- куркума – 0,5 ч. л.
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- ванільний цукор – 2 ч. л.
Паска за рецептом Лілії Цвіт покроково:
- Для приготування опари дріжджі розкришуємо у невеликій мисочці та вливаємо тепле молоко. Розтираємо. Потім всипаємо борошно та добре перемішуємо. Опару накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин у теплому місці.
- Для здобного тіста молоко вливаємо у каструльку, додаємо пачку вершкового масла і розтоплюємо. Потім охолоджуємо до кімнатної температури. Жовтки збиваємо з цукром. Поєднуємо, збиваючи віничком, ці дві суміші. Поступово додаємо борошно.
- До здобного тіста перекладаємо опару. Вимішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо підходити на 1 годину у теплі.
- До коньяку додаємо цедру цитрусових, кардамон, куркуму, мускатний горіх і ванільний цукор. Перемішуємо.
- Родзинки гарно промиваємо та обсушуємо.
- Тісто обминаємо, додаємо ароматну суміш і родзинки.
- Потім всипаємо 150 г борошна, добре вимішуємо.
- Перекладаємо тісто у змащену олією миску і залишаємо ще на 1 годину. Тісто повинно збільшитися приблизно утричі.
- Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі до пишних білих піків.
- Тісто обминаємо, додаємо збиті білки та перемішуємо.
- Викладаємо тісто у змащені олією форми на 1/3. Тісто викладаємо так, щоб родзинки були всередині, щоб під час випікання не пригоріли. Залишаємо паски у теплі підходити приблизно на 25 хвилин.
- Паски Лілія Цвіт рекомендує випікати у духовці спочатку за 200°С 20 хвилин. Потім за 180°С – ще 20-30 хвилин, залежно від розміру форми.
Рецепт паски на Великдень від Лілії Цвіт у вас вже є. Збережіть і порадуйте у світле свято Великодня себе та рідних. Гарного настрою та смачного!
Читайте також:

Джерело: Лілія Цвіт
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.