Печінковий торт без майонезу: рецепт ситної страви

Печінковий торт без майонезу: рецепт ситної страви
Джерело: Depositphotos

Печінковий торт – традиційна страва української кухні, яку готують зазвичай на свята. Проте вона чудово смакуватиме у будні.

Як приготувати печінковий торт без майонезу в домашніх умовах, читайте у нашому матеріалі.

Печінковий торт – необхідні інгредієнти для приготування

Для коржів:

Зараз дивляться
  • 400 г печінки (курячої або свинячої)
  • 100 г вершків або молока
  • 50 г борошна
  • 2 яйця
  • сіль, перець – до смаку
  • 1 склянка рослинної олії для смаження

Для начинки:

  • 300 г сметани
  • 2 морквини
  • 1 цибуля
  • 2 зубки часнику
  • 1 пучок свіжого кропу
  • сіль, чорний перець – до смаку

Для прикрашання:

  • 1 варене яйце або морква
  • 100 г тертого сиру
  • 1 ч. л. свіжої зелені

Як приготувати печінковий торт

  1. Спочатку миємо та очищаємо овочі. Моркву тремо на тертці, цибулю і зелень дрібненько нарізаємо.
  2. Печінку ретельно промиваємо під водою, очищаємо від плівок і жовчних проток, ріжемо на шматочки.
  3. Потім готуємо тісто. У блендері поєднуємо шматочки печінки, вершки або молоко, борошно, яйця, сіль, перець та збиваємо до однорідної маси.
  4. Наливаємо тонким шаром тісто (як млинці) на розігріту пательню з рослинною олією та випікаємо 2-3 хвилини з кожного боку. Відкладаємо коржі на тарілку, щоб охололи.
  5. Далі готуємо начинку. Обсмажуємо на гарячій пательні моркву та цибулю, додаємо видавлений часник, за кілька хвилин вливаємо сметану, всипаємо дрібно нарізаний кріп, сіль і перець. Добре перемішуємо та знімаємо з вогню.
  6. Починаємо збирати наш торт. Змащуємо кожний корж начинкою та посипаємо тертим сиром. Прикрашаємо верхній корж натертим на тертку вареним яйцем чи морквою та свіжою зеленню.
  7. Ставимо торт у холодильник, щоб коржі добре просочилися.

Досвідчені господині кажуть, що на другий день коржі просочуються начинкою і закуска стає ще смачнішою.

Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка