Помідори дольками на зиму з цибулею та зеленню стануть відмінним доповненням до будь-якої страви, а також чудовою закускою на святковому столі.
На смак виходять помідори дольками як свіжі, дуже смачні й апетитні! У цьому рецепті кожен інгредієнт відіграє свою особливу роль, створюючи той самий, улюблений багатьма смак та аромат.
Помідори дольками: рецепт
Можна використовувати різні нестандартні помідори, які зазвичай не йдуть у салати або страви через свій вигляд. Навіть ті помідори, які мають невеликі дефекти, чудово підходять для приготування цієї заготівлі на зиму.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- помідори – 3 кг
- цибуля ріпчаста – 600 г
- петрушка – великий пучок
- часник – 1 головка
Для маринаду на 1 літр води:
- сіль кам’яна – 1 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
Для кожної пів літрової банки:
- оцет 9% – 1,5 ч. л.
- олія (бажано оливкова) – 1 ст. л. (неповна)
- лавровий лист – 1 шт.
Рецепт помідорів дольками покроково:
- Цибулю чистимо та нарізаємо тонкими півкільцями чи кільцями.
- Петрушку промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо.
- Почищені зубки часнику пропускаємо через прес чи натираємо на дрібній терці.
- Гарно промиті помідори нарізаємо часточками.
- Поєднуємо в емальованій мисці цибулю, зелень і часник. Гарно перемішуємо.
- На дно стерилізованих півлітрових банок викладаємо частину суміші з цибулі, петрушки та часнику. Щільно викладаємо нарізані помідори, чергуючи шари із залишками суміші цибулі та зелені.
- Для маринаду в 1 л води додаємо сіль і цукор. Добре перемішуємо та доводимо до кипіння.
- У кожну банку вливаємо оцет та олію. Потім заливаємо банки гарячим маринадом аж до верху.
- Банки ставимо у каструлю застелену тканиною чи марлею. Вливаємо воду. Стерилізуємо після закипання води 12 хвилин.
- Помідори часточками на зиму закатуємо, перевертаємо, укутуємо ковдрою і охолоджуємо.
Мариновані помідори дольками на зиму зберігаємо у темному, бажано прохолодному місці до 8 місяців.