Пиріг із нектарином – випічка дуже смачна та красива. А щоб заощадити час, приготуймо його з готового листкового тіста. Це не тільки смачно, але й дуже просто, якщо у вас під рукою є кілька основних інгредієнтів.
Пиріг із нектарином: рецепт
Пиріг чудово смакує як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Подайте його з чашкою ароматного чаю чи кави.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- листкове дріжджове тісто — 470 г
- нектарин – 4-5 шт.
- вершкове масло – 30 г
- суміш ванільного цукру та кориці – 1/2 ч. л.
- яйце – 1 шт.
- цукор для посипання – до смаку
Якщо використовуєте заморожене тісто, дайте йому розморозитися, попередньо переклавши з морозилки у холодильник.
Як приготувати пиріг із нектарином покроково:
- Нектарин миємо, видаляємо кісточку та нарізаємо. У сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо суміш ванільного цукру і кориці та нектарин. Готуємо на середньому вогні, помішуючи дерев’яною ложкою, близько 5 хвилин. Охолоджуємо.
- Листкове тісто розкочуємо, попередньо залишивши трішки на смужки для прикрашання пирога.
- Більшу половину тіста викладаємо у форму для випікання.
- Зверху викладаємо нектарин.
- З меншої частини тіста вирізаємо смужки і викладаємо їх поверх начинки.
- Змащуємо смужки тіста збитим яйцем та посипаємо цукром.
- Пиріг із нектарином випікаємо в розігрітій до 190-200 градусів духовці близько 25 хвилин. Пиріг буде готовий, коли тісто стане золотавим, а начинка добре прогріється.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.