Пиріг з кабачків: рецепт покроково

пирог
Джерело: Depositphotos

Літо можна обожнювати навіть лише за одне: розмаїття смачної та свіжої городини. Наразі у розпалі сезон кабачків. Його плоди – справжня знахідка для тих, хто дотримується здорового харчування. Вони низькокалорійні, багаті на вітаміни В1, В2, С, а ще їх можна вживати як після термічної обробки, так і сирими.

І, звісно, з кабачків можна готувати безліч страв, як от солоний пиріг з бринзою за рецептом шефа та експерта реаліті На ножах Алекса Якутова.

Цей кабачковий пиріг ідеально підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Крім того, він легко готується та містить багато корисних вітамінів і мінералів.

Зараз дивляться

Як приготувати пиріг з кабачків

Не зайвою буде у рецепті свіжа зелень кропу чи петрушки.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 500 г
  • Кабачки – 2 шт.
  • Моцарела – 200 г
  • Бринза – 100 г
  • Пармезан – 50 г
  • По дрібці солі, чорного перцю та чилі
  • олія – до смаку

Рецепт пирога з кабачків покроково:

  1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  2. Розкачуємо тісто та викладаємо його у форму на пергамент.
  3. Дрібно нарізаємо моцарелу й розкладаємо по всьому тісту.
  4. Нарізаємо кабачки кружальцями однієї товщини, щоб вони були ледь прозорі. Максимально вкриваємо ними все тісто. Трішки солимо і перчимо.
  5. Далі посипаємо бринзою та натертим на дрібну тертку пармезаном.
  6. Ставимо пиріг у розігріту духовку на 30 хвилин, поки тісто не стане коричневим.
  7. Дістаємо, бризкаємо пахучою олією. Подаємо пиріг із нарізаними томатами з білим вином. Смачного!

Пиріг з кабачків можна подавати як теплим, так і холодним. Він чудово поєднується зі сметаною, йогуртом або легким соусом. Також цю закусочну випічку можна доповнити свіжими овочами чи легким салатом.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка