Літо можна обожнювати навіть лише за одне: розмаїття смачної та свіжої городини. Наразі у розпалі сезон кабачків. Його плоди – справжня знахідка для тих, хто дотримується здорового харчування. Вони низькокалорійні, багаті на вітаміни В1, В2, С, а ще їх можна вживати як після термічної обробки, так і сирими.
І, звісно, з кабачків можна готувати безліч страв, як от солоний пиріг з бринзою за рецептом шефа та експерта реаліті На ножах Алекса Якутова.
Цей кабачковий пиріг ідеально підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Крім того, він легко готується та містить багато корисних вітамінів і мінералів.
Як приготувати пиріг з кабачків
Не зайвою буде у рецепті свіжа зелень кропу чи петрушки.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 500 г
- Кабачки – 2 шт.
- Моцарела – 200 г
- Бринза – 100 г
- Пармезан – 50 г
- По дрібці солі, чорного перцю та чилі
- олія – до смаку
Рецепт пирога з кабачків покроково:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- Розкачуємо тісто та викладаємо його у форму на пергамент.
- Дрібно нарізаємо моцарелу й розкладаємо по всьому тісту.
- Нарізаємо кабачки кружальцями однієї товщини, щоб вони були ледь прозорі. Максимально вкриваємо ними все тісто. Трішки солимо і перчимо.
- Далі посипаємо бринзою та натертим на дрібну тертку пармезаном.
- Ставимо пиріг у розігріту духовку на 30 хвилин, поки тісто не стане коричневим.
- Дістаємо, бризкаємо пахучою олією. Подаємо пиріг із нарізаними томатами з білим вином. Смачного!
Пиріг з кабачків можна подавати як теплим, так і холодним. Він чудово поєднується зі сметаною, йогуртом або легким соусом. Також цю закусочну випічку можна доповнити свіжими овочами чи легким салатом.
