Апетитні й рум’яні пиріжки з яблуками – справжнє задоволення для всієї родини на сніданок, підвечірок або просто смачне доповнення до чаю або кави. Як приготувати страву на сковороді лише за 10 хвилин – у матеріалі Фактів ICTV.
Пиріжки з яблуками на сковороді – рецепт
Тісто для пиріжків з яблуками на сковороді можна приготувати швидко. Це зовсім не складно, оскільки його замішують на кефірі, тож не потрібно чекати, доки воно підійде.
Інгредієнти для тіста:
Зараз дивляться
- 480 г борошна
- 200 мл кефіру
- 2 яйця
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. соди
- 0.5 ч.л солі
Для начинки:
- 500 г яблук
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. води
- 1 ч. л. кориці
Як приготувати пиріжки з яблуками на сковороді
- Приготуйте начинку. Наріжте яблука на невеликі кубики і помістіть їх у сковорідку разом з цукром, лимонним соком, водою і корицею. Тушкуйте на середньому вогні, часто помішуючи, допоки яблука не стануть м’якими і начинка не загусне. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Приготуйте тісто. Змішайте у мисці борошно, сіль і соду. У іншій мисці збийте яйця разом з кефіром, рослинною олією та цукром.
- Потім поступово додавайте сухі інгредієнти до маси з кефіром та замісіть тісто. Якщо воно загусте, додайте трохи більше кефіру.
- Розкачайте тісто на поверхні з борошном, виріжте за допомогою форми або склянки кружальця.
- На кожний шматочок тіста викладіть яблучну начинку і сформуйте пиріжки.
- Розігрійте сковороду з рослинною олією та викладіть пиріжки. Обсмажуйте 2-3 хв до утворення рум’яної скоринки.
Смачного!