Пиріжки з яблуками на сковороді: швидкий рецепт

смажені пиріжки з яблуками
Джерело: Unsplash

Апетитні й рум’яні пиріжки з яблуками – справжнє задоволення для всієї родини на сніданок, підвечірок або просто смачне доповнення до чаю або кави. Як приготувати страву на сковороді  лише за 10 хвилин – у матеріалі Фактів ICTV.

Пиріжки з яблуками на сковороді – рецепт

Тісто для пиріжків з яблуками на сковороді можна приготувати швидко. Це зовсім не складно, оскільки його замішують на кефірі, тож не потрібно чекати, доки воно підійде.

Інгредієнти для тіста:

Зараз дивляться
  • 480 г борошна
  • 200 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 0.5 ч.л солі

Для начинки:

  • 500 г яблук
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. води
  • 1 ч. л. кориці

Як приготувати пиріжки з яблуками на сковороді

  1. Приготуйте начинку. Наріжте яблука на невеликі кубики і помістіть їх у сковорідку разом з цукром, лимонним соком, водою і корицею. Тушкуйте на середньому вогні, часто помішуючи, допоки яблука не стануть м’якими і начинка не загусне. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
  2. Приготуйте тісто. Змішайте у мисці борошно, сіль і соду. У іншій мисці збийте яйця разом з кефіром, рослинною олією та цукром.
  3. Потім поступово додавайте сухі інгредієнти до маси з кефіром та замісіть тісто. Якщо воно загусте, додайте трохи більше кефіру.
  4. Розкачайте тісто на поверхні з борошном, виріжте за допомогою форми або склянки кружальця.
  5. На кожний шматочок тіста викладіть яблучну начинку і сформуйте пиріжки.
  6. Розігрійте сковороду з рослинною олією та викладіть пиріжки. Обсмажуйте 2-3 хв до утворення рум’яної скоринки.

Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка