Рагу зі свинини: традиційний рецепт страви

Рагу
Джерело: Pixabay

Рагу – популярна та смачна страва з мʼяса та овочів. Особливість страви полягає у тому, що її тушкують на повільному вогні протягом тривалого часу, в результаті, м’ясо стає м’яким і соковитим, а овочі набувають вишуканого смаку.

Як потрібно готувати рагу, щоби страва вийшла смачною та поживною, читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Домашнє рагу з мʼясом та овочами – рецепт

Для приготування рагу, вам знадобиться:

Зараз дивляться
  • свинина – 0,5 кг;
  • картопля – 1 кг;
  • кабачки – 1 шт.;
  • перець болгарський – 3 шт.;
  • помідори – 4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • томатна паста – 5 ст. л.;
  • кріп, петрушка;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець чорний мелений;
  • лавровий листок.

Як готувати

  1. Спершу підготуйте усі овочі: почистьте та наріжте картоплю, моркву та цибулю. Помідори, кабачки та болгарський перець ретельно помийте і теж наріжте невеликими шматочками.
  2. Вимийте та наріжте свинину на середні шматки. Розігрійте сковорідку, додайте олії й обсмажте свинину до появи рум’яної скоринки. Додайте до мʼяса цибулю та моркву й обсмажуйте усе разом 5-7 хв.
  3. Свинину разом з овочами перекладіть у велику каструлю.
  4. На тій самій сковорідці обсмажте картоплю до появи румʼяної скоринки. Теж перекладіть у каструлю до свинини та інших овочів.
  5. Тепер обсмажте кабачок і додайте його до інших овочів.
  6. Каструлю з мʼясом та овочами поставте на маленький вогонь, додайте трішки води та томатної пасти. Залиште тушкуватися на 2-5 хв.
  7. Паралельно наріжте дрібно помідори та болгарський перець. Киньте овочі в каструлю і ретельно перемішайте.
  8. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий листок і влийте склянку води у каструлю. Також можна додати ще томатної пасти.
  9. Накрийте рагу кришкою, почекайте, поки закипить.
  10. Тепер зменште вогонь і тушкуйте рагу 30-40 хв, поки соус не загусне.
  11. Наприкінці наріжте кріп і петрушку, додайте до страви.
  12. Перемішайте рагу, протушкуйте ще кілька хвилин і вимкніть вогонь. Наприкінці додайте до страви подрібнений часник та почекайте ще 5-10 хв.

Після цього можна куштувати рагу. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка