Фото Їжа

Салат чука: усе, що ви хотіли дізнатися, та рецепт приготування

Салат Чука

Салат чука: що це і чи варто їсти регулярно

Салат чука – смачна, корисна і поживна японська страва, основа якої водорості вакаме (ундарія пір’яста). Нагадують вони чимось морську капусту, але ніжніші та мають більш приємний аромат.

Використовують водорості вакаме при приготуванні супів, салатів і закусок.

Користь салату чука

Цей малокалорійна страва приваблює не тільки своїм чудовим смаком, а й корисними властивостями. Що стосується користі для здоров’я, він є цінним джерелом багатьох корисних речовин. Окрім кальцію та йоду, вакаме мають у своєму складі ейкозапентаєнову кислоту, омега-3, тіамін і ніацин.

Зараз дивляться

У східній медицині вакаме використовують для загального оздоровлення, очищення крові, поліпшення стану шкіри, зміцнення волосся та нігтів.

Якщо немає протипоказань, постійне вживання салату чука сприяє нормалізації роботи підшлункової залози та печінки, а також стабілізує процес жовчовиділення.

Ця низькокалорійна страва підійде й тим, хто дотримується дієтичного харчування. Утриматися від вживання рекомендують людям, в організмі яких надлишок йоду та за будь-яких захворювань щитоподібної залози.

Салат чука – рецепт в домашніх умовах

Ця апетитна та корисна страва чудово втамовує голод і має безліч шанувальників. Варто приготувати!

Що входить до складу салату чука:

  • водорості вакаме сухі – 50-60 г
  • соєвий соус – 3-4 ст. л.
  • кунжутна олія – 3 ст. л.
  • рисовий оцет – 2 ст. л.
  • цукор тростинний – 2-3 ч. л.
  • часник – 1 зубок
  • кунжут – 3 ст. л.

Приготування:

  1. Водорості заливаємо теплою водою і залишаємо на 3 хвилини.
  2. Потім перекидаємо водорості на друшляк, промиваємо і даємо воді повністю стекти.
  3. Кунжут підсушуємо на сухій сковороді та охолоджуємо.
  4. В невеликій мисочці поєднуємо та перемішуємо: соєвий соус, цукор, кунжутну олію, рисовий оцет і пропущений через прес зубок часнику.
  5. Поливаємо водорості отриманою заправкою і гарно перемішуємо. Даємо настоятися близько 1 години.
  6. Потім додаємо кунжут і ще раз перемішуємо.

Якщо ви придбали заморожені водорості, перед приготуванням їх необхідно розморозити. Надріжте пакет і відріжте необхідну кількість водоростей. Іншу частину помістить в морозилку для зберігання. Розморожувати бажано за кімнатної температури, але також можна в мікрохвильовці в режимі “розмороження”.

Салат чука: з чим їсти

Подавати краще з горіховим соусом і часточками лимона. Ніжний солодкуватий смак горіхового соусу чудово відтінить смак водоростей.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка