Фото Їжа

Салат Грибна поляна: рецепт приготування покроково

Салат Грибна поляра

Салат Грибна поляна – це класика жанру. Готують його зазвичай на свята. І не дарма! Він дуже смачний та красивий.

Пропонуємо класичний рецепт салату Грибна поляна, якій легко і просто можна приготувати в домашніх умовах.

Як приготувати салат Грибна поляна

Не бійтеся експериментувати зі складом, додаючи свої улюблені інгредієнти, тим самим роблячи салат ще більш смачний та оригінальним.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • печериці мариновані – 250 г
  • куряче філе варене або копчене – 350 г
  • яйця варені – 4 шт.
  • твердий сир – 120 г
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • петрушка та кріп – до смаку
  • майонез – 180 г
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • олія – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Спочатку треба взяти глибоку миску і змастити її олією.
  2. Тепер викладаємо шарами інгредієнти, кожен шар змащуємо майонезом, солимо та перчимо.
  3. З печериць зливаємо маринад. Викладаємо гриби на дно миски капелюшками до низу.
  4. Зелену цибулю нарізаємо так, щоб окремо були зелені пір’я і біла частина. Кріп і петрушку також дрібно нарізаємо.
  5. Викладаємо на печериці суміш зелені (кроп, петрушка і пір’я зеленої цибулі).
  6. Потім черга натертих на грубій терці яєць і білої частини цибулі.
  7. Куряче філе нарізаємо і розкладаємо поверх цибулі.
  8. Сир натираємо на середній тертці й викладаємо на куряче філе.
  9. Миску накриваємо харчовою плівкою і поміщаємо у холодильник не менше ніж на 3 години.
  10. Харчову плівку знімаємо і перевертаємо салат на таріль для подачі.

Салат Грибна поляна готовий. Веселого застілля!

Не зайвою у цьому салаті буде морква по-корейськи. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо взяти 80 г.

Фото: smachno.ua

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка