Фото Їжа

Салат з молодої картоплі та шпинату: смачний рецепт

Салат з молодою картоплею і шпинатом

Молода картопля, як і вся свіжа городина, багата на вітаміни. У ній містяться вітаміни A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, а вітаміну С втричі більше, ніж у тих бульбах, що пережили зиму.

Якщо картоплю поєднати з іншою свіжою городиною, то можна отримати вітамінну бомбу на тарілці!

Спробуйте приготувати салат з молодою картоплею і шпинатом за рецептом шефа та експерта реаліті На ножах Алекса Якутова.

Зараз дивляться

Салат з молодої картоплі зі шпинатом: рецепт покроково

Інгредієнти:

  • картопля молода – 150 г
  • шпинат – 100 г
  • рукола – 100 г
  • спаржа – 2 стручки
  • перепелині яйця – 4 шт.
  • каперси – 15 г
  • солоні огірки – 2 шт.
  • болгарський перець – 0,5 шт.
  • лимонний фреш – 1 ч. л.
  • майонез – 3 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Почистьте картоплю. Я це роблю не ножем. Проходжуся новою губкою для миття посуду.
  2. Зваріть до готовності. Гарячу картоплю розламайте руками на середні шматки.
  3. Спаржу зачистьте та приваріть у підсоленій воді. Витягніть і перекладіть у крижану воду. Шоковий перепад температури дозволить не втратити колір. Розріжте на середні шматочки.
  4. Обмажте спаржу з картоплею на сковороді 10 хвилин. Перекладіть у миску, де будете замішувати салат.
  5. Шпинат та руколу наріжте. Покладіть до картоплі та спаржі.
  6. Відваріть перепелині яйця, очистьте їх.
  7. Приготуйте соус. Для цього дрібно наріжте солоні огірки, болгарський перець, додайте каперси, сіль та перець, влийте лимонний фреш. Перемішайте з майонезом.
  8. Змішайте салат із соусом, зверху викладіть розрізані навпіл яйця. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка