Молода картопля, як і вся свіжа городина, багата на вітаміни. У ній містяться вітаміни A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, а вітаміну С втричі більше, ніж у тих бульбах, що пережили зиму.
Якщо картоплю поєднати з іншою свіжою городиною, то можна отримати вітамінну бомбу на тарілці!
Спробуйте приготувати салат з молодою картоплею і шпинатом за рецептом шефа та експерта реаліті На ножах Алекса Якутова.
Зараз дивляться
Салат з молодої картоплі зі шпинатом: рецепт покроково
Інгредієнти:
- картопля молода – 150 г
- шпинат – 100 г
- рукола – 100 г
- спаржа – 2 стручки
- перепелині яйця – 4 шт.
- каперси – 15 г
- солоні огірки – 2 шт.
- болгарський перець – 0,5 шт.
- лимонний фреш – 1 ч. л.
- майонез – 3 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Почистьте картоплю. Я це роблю не ножем. Проходжуся новою губкою для миття посуду.
- Зваріть до готовності. Гарячу картоплю розламайте руками на середні шматки.
- Спаржу зачистьте та приваріть у підсоленій воді. Витягніть і перекладіть у крижану воду. Шоковий перепад температури дозволить не втратити колір. Розріжте на середні шматочки.
- Обмажте спаржу з картоплею на сковороді 10 хвилин. Перекладіть у миску, де будете замішувати салат.
- Шпинат та руколу наріжте. Покладіть до картоплі та спаржі.
- Відваріть перепелині яйця, очистьте їх.
- Приготуйте соус. Для цього дрібно наріжте солоні огірки, болгарський перець, додайте каперси, сіль та перець, влийте лимонний фреш. Перемішайте з майонезом.
- Змішайте салат із соусом, зверху викладіть розрізані навпіл яйця. Смачного!
Читайте також:
