Ми звикли, що молоду картоплю подають з вершковим маслом чи сметаною, а молода картопля з кропом – це вже класика. Але це не означає, що не треба експериментувати та шукати нові смаки.
Пропонуємо приготувати весняний салат з молодої картоплі з м’ятою та зеленою цибулею.
Салат з молодої картоплі з м’ятою: рецепт покроково
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- 800 г молодої картоплі
- 5 пір’їн зеленої цибулі
- 3 гілочки м’яти
- 50 г домашнього майонезу
- сік половини лимона
- 1 ч. л. гірчиці в зернах
- сіль до смаку
Приготування:
- Ретельно помийте молоду картоплю. Якщо бульби невеличкі, залиште їх цілими, якщо ж великі, розріжте кожну на 4 частини.
- Покладіть картоплю у каструлю, залийте водою та підсоліть. Варіть до готовності приблизно 20-25 хвилин. З готової картоплі злийте воду і дайте їй трохи охолонути.
- Помийте 5 пір’їн зеленої цибулі та 3 гілочки м’яти. З пагона м’яти відділіть листочки. Всю зелень поріжте. Приготуйте домашній майонез.
- У миску викладіть картоплю та посічену зелень. Додайте майонез, гірчицю в зернах, вичавіть сік половини лимона. Посоліть до смаку та перемішайте.
Джерело: Евгений Клопотенко