Салати на Великдень – чудовий спосіб урізноманітнити святкове меню та додати цьому світлому весняному святу яскравих барв.
Тому ділимося з вами рецептами апетитних салатів на Великдень, які вам обов’язково припадуть до смаку.
У статті ви дізнаєтеся, який салат приготувати на Великдень, щоб потішити себе та здивувати близьких. Готувати будемо салати з крабовими паличками, куркою і печінкою тріски.
Дозвольте смаку та традиціям об’єднатися в цій величній пасхальній урочистості. Буде смачно та красиво!
Салат “Великоднє яйце”
За основу можна взяти будь-який ваш улюблений салат. Наш вибір – салат із крабовими паличками.
Інгредієнти:
- крабові палички – 1 упаковка (240 г)
- яйця варені – 6 шт.
- огірки свіжі – 2-3 шт.
- цибулина – 1 шт. +цукор, оцет або сік лимона для маринування
- локшина швидкого приготування – 1 пачка (85 г)
- морквина варена – 1 шт.
- горошок консервований – 3 ст. л.
- кукурудза консервована – 5 ст. л.
- майонез – до смаку
- петрушка та вершковий сир – для прикрашання
Як приготувати салат “Великоднє яйце”
- Локшину запарити зі спеціями, як указано на упаковці. Потім воду злити, а локшину охолодити.
- Цибулину почистити, нарізати кубиками та замаринувати в окропі з оцтом або соком лимона (5 ст. л. окропу, 1 ст. л. оцту або 2 ст. л. соку лимона та 0,5 ч. л. цукру). Залишити на 10 хвилин, потім промити та злегка відтиснути.
- Яйця почистити відокремити білки від жовтків і нарізати їх.
- Огірки помити, почистити та нарізати кубиками.
- Моркву нарізати кубиками, поєднати з горошком і кукурудзою.
- Крабові палички почистити та натерти на тертці або нарізати кубиками.
- Викладаємо салат у формі яйця на овальну таріль шарами. Кожен шар солимо та змащуємо майонезом: крабові палички – цибуля – білки – огірки – жовтки. Потім розкладаємо локшину. Робимо поверху салату сіточку з майонезу.
- Прикрашаємо салат шаром моркви з горошком і кукурудзою, вершковим сиром і листочками петрушки.
Апетитний салат на Великдень готовий. Смачного!

Салат “Гніздо”
Яйця, перед тим, як викласти на салат, можна пофарбувати будь-яким зручним способом. Як пофарбувати яйця у вині, читайте тут.
Інгредієнти:
- яйця варені – 5 шт.
- картопля варена – 1 шт.
- морква варена – 1 шт.
- огірки мариновані або свіжі – 2-3 шт.
- курка варено-копчена, шинка або ковбаса – 300 г
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- майонез – до смаку
- сир твердий – 150 г
- варені яйця (курячі або перепелині), кріп, петрушка – до смаку
Як приготувати салат “Гніздо”
- Яйця та овочі почистити. Яєчні жовтки розкришити. Сир натерти на середній тертці.
- Яєчні білки, картоплю, моркву, огірок, курку нарізати кубиками, посолити, поперчити, заправити майонезом та перемішати.
- Отриманий салат викласти на тарілку. У центрі зробити заглиблення.
- Посипати салат тертими жовтками та зробити сіточку з майонезу.
- Посипати салат тертим сиром. У центр викласти цілі яйця.
- Прикрасити салат зеленню та розкласти яйця.
- Помістити салат на 3-4 години у холодильник.
Салат “Паска”
Відразу ніхто й не зрозуміє, що на столі стоїть салат. Багато хто з гостей спочатку подумає, що це паска.
Інгредієнти:
- рис варений – 4 ст. л.
- морквина – 1 шт.
- печінка тріски – 1-2 баночки
- печериці смажені – 300 г
- цибуля зелена – 1 пучок
- яйця варені – 5 шт.
- сухарики домашні – до смаку
- майонез – до смаку
- твердий сир – 100 г
- вершковий сир – 110 г
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- кондитерська посипка – для прикрашання
Як приготувати салат “Паска”
- Моркву та яйця чистимо. Моркву натираємо. У яєць відокремлюємо білки від жовтків і подрібнюємо їх.
- З баночок з печінкою тріски зливаємо рідину, а її нарізаємо або розтираємо виделкою. Зелену цибулю нарізаємо.
- Твердий сир натираємо. Сухарики подрібнюємо в крихту блендером.
- На пласку тарілку ставимо високе сервірувальне кільце. Викладаємо салат щільно шарами. Кожен шар солимо, перчимо, змащуємо майонезом: рис – печінка тріски – зелена цибуля – морква – печериці – твердий сир – яєчні жовтки.
- Акуратно знімаємо сервірувальне кільце. Салат змащуємо тонким шаром майонезу. Посипаємо верх і боки меленими сухариками.
- Вершковий сир збиваємо з вареними білками та 2 ст. л. майонезу.
- Отриманий “крем” викладаємо у кондитерський шприц або мішечок.
- Прикрашаємо “кремом” салат та посипаємо кондитерською посипкою.
Вишуканий салат “Паска” готовий. Смачного!
Отже, легкі рецепти салатів на Великдень ми маємо. Який оберете саме ви?! Усім смачного і приємного свята!