Сьогодні поговоримо про салати з кабачків на зиму. Кабачки – одні з найпопулярніших овочів для зимових заготівель. Літом їх багато, вони чудово зберігаються та й стоять копійки.
Різноманітність салатів з кабачків на зиму приємно вражає своєю оригінальністю і різноманіттям.
Отже, найкращі рецепти салатів з кабачків на зиму, чим вони цікаві та що додають при приготуванні для різноманітності – читайте в нашому матеріалі.
Салат з кабачків на зиму: рецепти на будь-який смак
Кабачки багаті на вітаміни та мінерали, які зберігаються навіть після консервації. Завдяки різним способам нарізки та приготуванні вони можуть бути як м’якими, так і хрусткими. Це говорить про те, що кожен обере рецепт консервування кабачків на свій смак.
Додаючи у процесі приготування різні овочі та спеції, ми створюємо нові неповторні смаки. Яскраві кольори овочів роблять такі салати не тільки смачними, але й апетитними.
Кожен з них має свої особливості, які дозволяють знайти свій ідеальний варіант салату з кабачків на зиму.
Кабачки з приправою до шашлику
Пікантний смак та аромат сподобається усім пошановувачам цього овочу.
Інгредієнти на 2 банки об’ємом по 0,5 л:
- кабачки – 1 кг 100 г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- часник – 6 зубків
- олія – 80 мл
- приправа до шашлику – 15 г
- чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
- перець чилі – до смаку
- сіль – 1/2 ст. л.
- цукор – 1,5-2 ст. л.
- оцет 9% – 25 мл
Приготування:
- Кабачки та цибулю миємо. Кабачки нарізаємо кружальцями та смажимо на олії з обох боків по 1 хвилині.
- Цибулю нарізаємо тонкими кільцями чи півкільцями. Часник подрібнюємо. Овочі посипаємо приправою та перемішуємо.
- Перекладаємо овочі з приправою до кабачків. Додаємо сіль та цукор, два види перцю і вливаємо оцет.
- Накриваємо миску рушником чи кришкою і залишаємо на 1 годину в кухні. Потім ставимо на 5 годин у холодильник.
- Овочі перекладаємо у стерилізовані банки. Сік що залишився у мисці також порівну вливаємо у банки.
- Стерилізуємо банки з закускою на середньому вогні близько 17 хвилин і відразу закатуємо.
Серед салатів з кабачків на зиму особливе місце у заготівлі українських господинь та господарів посідають кабачки Тещин язик. Назва весела, а смак пречудовий.
Рецепт салату Тещин язик сховався тут.
Як приготувати салат з кабачків на зиму так, щоб усі просили рецепт?! Дуже просто. Рецепт нижче.
Кабачки з кетчупом чилі: рецепт
Цей варіант салату схожий на літній овочевий салат, але завдяки гострому кетчупу він набуває видатних смакових ноток.
Інгредієнти:
- кабачки – 4 кг
- кріп, хрін, листя вишні – 1 пучок
- часник – 1 головка
Для маринаду:
- вода – 1,5 л
- цукор – 1 склянка (250 мл)
- сіль – 2 ст. л. чи до смаку
- оцет 9% – 250 мл
- кетчуп чилі – 250 мл
Приготування:
- У стерилізовані банки розкладаємо вимиті почищений та нарізаний хрін, часник, кріп та листя вишні.
- Кабачки нарізаємо кільцями чи півкільцями та щільно викладаємо у банки.
- Для маринаду усі інгредієнти, окрім оцту, поєднуємо у сотейнику та доводимо до кипіння. Вливаємо оцет, перемішуємо, тримаємо на вогні 20 секунд та знімаємо з плити.
- Гарячий маринад вливаємо у банки з кабачками та закатуємо.
Кабачки по-корейськи на зиму
Спеції – родзинка цього салату з кабачків. Окрім запропонованих, можна використати: коріандр, мелену паприку, чорний та білий мелений перець та імбир.
Інгредієнти:
- кабачки – 1 шт.
- цибуля – 1-2 шт.
- часник – 7 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- морква – 500 г
- сіль – 1,5 ст. л.
- цукор – 100 г
- оцет – 100 мл чи до смаку
- олія – 150 мл
- перець чилі – до смаку
Приготування:
- Усі овочі чистимо та миємо. Кабачки та моркву натираємо на корейській тертці.
- Цибулю, солодкий перець та часник пропускаємо на м’ясорубку. Це буде заправка.
Продовження рецепту тут.
