Шарлотка з вишнею – дуже простий та універсальний заливний пиріг, який зможе приготувати в домашніх умовах навіть господиня без кулінарного досвіду.
Поєднання ніжного тіста і кисленьких вишень створює неповторний смак, який підкорить серце усіх, без винятку.
Отже, нижче ви знайдете простий рецепт апетитної шарлотки з вишнею.
Зараз дивляться
Рецепт шарлотки з вишнею
Якщо ви любите більш насичений смак, додайте в тісто 1/2 ч. л. кориці чи цедри лимона або апельсина.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 180-200 г
- крохмаль (бажано кукурудзяний) – 30 г для тіста +1 ч. л. для начинки
- розпушувач – 1 ч. л.
- цукор – 150 г
- ванілін – дрібка
- вишня без кісточок – 300 г
- яйця – 5 шт.
- сметана – 1 ст. л.
Шарлотка з вишнею в духовці покроково:
- Борошно просіюємо з крохмалем (30 г) і розпушувачем у велику миску.
- Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера близько 5 хвилин. Наприкінці збивання додаємо дрібку ваніліну та сметану.
- Поєднуємо борошняну суміш і збиті яйця.
- Промиту вишню без кісточок викладаємо у мисочку та пересипаємо крохмалем.
- Форму для випікання шарлотки з вишнею застеляємо пергаментним папером. Ідеальний діаметр форми для приготування цієї випічки – 18-20 см.
- Викладаємо на дно форми вишні та виливаємо тісто.
- Вишневу шарлотку випікаємо у попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою чи сірником.
Готову шарлотку з вишнею трохи охолоджуємо і вже потім дістаємо з форми. За бажання посипаємо випічку цукровою пудрою та прикрашаємо до смаку. Можна подати шарлотку з кулькою морозива.
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.