Шарлотка з вишнею: простий рецепт покроково

Шарлотка з вишнею

Шарлотка з вишнею – дуже простий та універсальний заливний пиріг, який зможе приготувати в домашніх умовах навіть господиня без кулінарного досвіду.

Поєднання ніжного тіста і кисленьких вишень створює неповторний смак, який підкорить серце усіх, без винятку.

Отже, нижче ви знайдете простий рецепт апетитної шарлотки з вишнею.

Зараз дивляться

Рецепт шарлотки з вишнею

Якщо ви любите більш насичений смак, додайте в тісто 1/2 ч. л. кориці чи цедри лимона або апельсина.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 180-200 г
  • крохмаль (бажано кукурудзяний) – 30 г для тіста +1 ч. л. для начинки
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • цукор – 150 г
  • ванілін – дрібка
  • вишня без кісточок – 300 г
  • яйця – 5 шт.
  • сметана – 1 ст. л.

Шарлотка з вишнею в духовці покроково:

  1. Борошно просіюємо з крохмалем (30 г) і розпушувачем у велику миску.
  2. Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера близько 5 хвилин. Наприкінці збивання додаємо дрібку ваніліну та сметану.
  3. Поєднуємо борошняну суміш і збиті яйця.
  4. Промиту вишню без кісточок викладаємо у мисочку та пересипаємо крохмалем.
  5. Форму для випікання шарлотки з вишнею застеляємо пергаментним папером. Ідеальний діаметр форми для приготування цієї випічки – 18-20 см.
  6. Викладаємо на дно форми вишні та виливаємо тісто.
  7. Вишневу шарлотку випікаємо у попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою чи сірником.

Готову шарлотку з вишнею трохи охолоджуємо і вже потім дістаємо з форми. За бажання посипаємо випічку цукровою пудрою та прикрашаємо до смаку. Можна подати шарлотку з кулькою морозива.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка