Фото Їжа

Що можна приготувати з кабачків швидко: три рецепти смачних страв

Кабачки з домашнім сиром та моцарелою
Джерело: Depositphotos

Кабачки багаті на вітаміни й мікроелементи, низькокалорійні та легко засвоюються. Та й у сезон їх можна купити за копійки!

Завдяки своїй м’якій текстурі та нейтральному смаку, вони легко і смачно поєднуються з багатьма продуктами.

Ми знаємо, що можна приготувати з кабачків швидко, легко і смачно!

Зараз дивляться

Що саме? Готувати будемо кабачкові оладки, фаршировані кабачки в духовці та салат із сирих кабачків і фети.

Кабачкові оладки: рецепт

Подати цю смакоту краще зі сметаною, майонезом з аквафаби чи будь-яким іншим соусом до вашого смаку.

Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 2 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • сир твердий (будь-який) – 50-70 г
  • борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Кабачки миємо та натираємо на грубій тертці. Залишаємо їх на 1 хвилину, потім злегка віджимаємо завий сік.
  2. До тертих кабачків додаємо усі вище перераховані інгредієнти та гарно перемішуємо.
  3. Ложкою викладаємо кабачкове тісто у сковороду з розігрітою олією.
  4. Смажимо з обох боків до приємного золотавого кольору.

Як приготувати кабачки швидко? Запекти у духовці з сиром та будь-якою начинкою до вашого смаку!

Фаршировані кабачки з сиром

Інгредієнти:

  • кабачок (середнього розміру) – 1 шт.
  • сир твердий (моцарела чи сулугуні) – 120 г
  • ковбаса, сосиски чи куряче філе – 150 г
  • майонез чи сметана – 1 ст. л.
  • часник – 1 зубок
  • сіль, перець, прованські чи італійські трави – до смаку
  • олія для змащення форми – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Кабачок миємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Зрізаємо з кабачка хвостик, а з середини – трішки м’якоті.
  2. Для начинки нарізаємо будь-які вибрані вами м’ясні продукти. Трішки солимо, перчимо. Додаємо подрібнений зубок часнику і майонез. Перемішуємо.
  3. Цією начинкою фаршируємо кабачки.
  4. Потім посипаємо їх натертим сиром і перекладаємо у змащену олією форму для запікання.
  5. Готуємо у духовці за 190°С близько 20 хвилин. Смачного!

Салат із сирих кабачків і фети

Інгредієнти:

  • кабачки молоді невеликого розміру – 2 шт.
  • фета – 100 г
  • огірок – 1 шт.
  • кріп – 1-2 гілочки
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • оливкова олія, сіль, прованські трави – до смаку

Приготування:

  1. Помиті кабачки натираємо на тертці для моркви по-корейськи, поливаємо 1 ч. л. соку лимона, трішки солимо та гарно перемішуємо. Залишаємо на 3 хвилини та зливаємо зайву рідину.
  2. До кабачків додаємо нарізаний кріп, огірок і фету. Перемішуємо.
  3. Заправляємо салат заправкою з оливкової олії, солі та прованських трав і смакуємо.

Як приготувати кабачки швидко, ми вже знаємо. Тож обираймо рецепт – і нумо на кухню творити смачну та корисну фантазію! Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка