Картопляне пюре – це та страва, яка до вподоби багатьом. М’яке, ніжне, з вершковим смаком… Але що приготувати до пюре, щоб обід чи вечеря була не лише ситною, а й цікавою?
Ми звикли до стандартних котлет чи сосисок, та є ще багато цікавих варіантів, які варто спробувати.
Розгляньмо, що приготувати до пюре з м’яса та інших смачних та корисних продуктів.
Зараз дивляться
Що приготувати до пюре швидко та просто
Насправді ідей багато, бо пюре – це ідеальна основа для багатьох страв. Можна комбінувати його з м’ясом, рибою, овочами чи навіть яйцями, створюючи нові цікаві страви щодня.
Стандартні варіанти, такі як котлети, битки чи сосиски, завжди залишаються актуальними, але не бійтеся експериментувати з нестандартними поєднаннями.
Що приготувати до пюре з м’яса
- Безумовно, котлети та фрикадельки з підливою – це перше, що спадає на думку, коли думаємо про гарнір до пюре. Їх можна приготувати з яловичини, свинини, курки або навіть риби. Але, якщо хочеться трішки урізноманітнити цей варіант, спробуйте додати в фарш нарізану зелень кропу чи петрушки, печериці чи трохи тертого твердого сиру.
- Інший класичний варіант – запечене або смажене м’ясо чи птиця. Стейк, відбивні або запечена курка завжди добре поєднуються з пюре.
- Якщо хочеться чогось більш хрусткого та соковитого, відбивні в паніруванні або шніцель – це те, що потрібно. Головне – не пересмажити, щоб залишилися соковитими.
- Якщо настрій на щось просте, спробуйте обсмажити сосиски, сардельки чи ковбаски на електрогрилі чи сковороді. Можна вибрати мисливські, з сиром або з різними спеціями – усі вони чудово підходять до пюре.
- А як щодо апетитних курячих крилець? Запечені в духовці чи смажені на грилі, вони нададуть чудового контрасту ніжному пюре.
Читайте також:

Що можна приготувати до пюре з овочів
- Тушковані овочі – це не лише корисний варіант, а й смачний. Вони додають страві легкості й барв. Зробіть рагу з кабачків, моркви, баклажанів, болгарського перцю або навіть грибів. Можете додати томатний соус або вершки для більш насиченого смаку.
- Гриби тушковані з овочами у вершковому соусі – це ніжність у кожному шматочку. Можна додати трішки часнику та свіжої зелені для яскравішого смаку.
- Якщо ви дотримуєтеся дієтичного харчування, приготуйте на пару будь-які овочі до вашого смаку (броколі, цвітна капуста, болгарський перець та інші). Овочі, запечені в духовці – також те, що треба. Морква, броколі, цвітна капуста, солодкий перець, злегка политі оливковою олією з часником і спеціями, будуть відмінним додатком.
- Якщо хочеться додати страві пікантності та незвичного смаку, обсмажте тонко нарізану цибулю, а наприкінці приготування додайте до смаку цукор, сіль та перець. Вийде апетитно і красиво.
Читайте також:

Що можна приготувати до пюре: інші ідеї
- Риба, особливо запечена або приготована на пару, чудово поєднується з картопляним пюре. Лосось, тріска, мінтай, хек, скумбрія чи навіть щука створюють легку й водночас корисну страву. А якщо додати зовсім трішки соку лимона та свіжих трав, смакота вийде неймовірна.
- Нестандартний, але цікавий варіант – страви з яєць. Яєчня з беконом або ніжний омлет з сиром – це швидко, просто і смачно. Такий сніданковий варіант до пюре чудово підходить, коли немає часу на складні страви, але хочеться щось ситне й апетитне.
- А як щодо жульєну? Це ще та смакота, яка зробить ваш обід чи вечерю святковою та апетитною.
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.