Фото Їжа

Що приготувати зі щавлю: пиріжки, салат і запіканка

жінка, кухня, сіль
Джерело: Unsplash

Дехто вважає, що щавель годиться лише для зеленого борщу. Проте це не так. Кислуватий смак рослини додає свіжості й оригінальної нотки різним стравам. Факти ICTV підказують, що можна приготувати зі щавлю.

Рецепти зі щавлем

Пиріжки, салати, запіканки, соуси – все, що завгодно, якщо є натхнення і кулінарна фантазія.  Насолоджуйтесь та експериментуйте з чудовим інгредієнтом!

Пиріжки зі щавлю та сиру: рецепт

пиріжки

Фото: Pixabay

Інгредієнти для тіста:

Зараз дивляться
  • 250 г борошна
  • 120 мл теплої води
  • 60 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 100 г свіжого щавлю
  • 50 г сиру (наприклад, адигейського, моцарели або фети)
  • сіль і чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Замісіть тісто. У великій мисці змішайте муку і сіль. Додайте теплу воду та рослинну олію, добре вимішайте, допоки не вийде м’яке тісто.
  2. Накрийте миску чистою серветкою і залиште на 15-20 хв.
  3. Підготуйте начинку. Змішайте нарізаний щавель і тертий сир, додайте сіль і перець.
  4. Розігрійте духовку до 180°C та підготуйте деко, покривши його папером для випічки або змастивши.
  5. Розділіть тісто на 8 рівних частин. Розкачайте кожен шматочок тіста до пласкої круглої форми.
  6. На кожний шматочок тіста викладіть приблизно 2 ст. л. начинки зі щавлю та сиру.
  7. Згорніть край тіста навколо начинки, утворюючи пиріжок. За необхідності змастіть краї тіста водою, щоб вони добре склеїлися.
  8. Викладіть пиріжки на деко та випікайте до золотистого кольору в попередньо розігрітій духовці протягом 20-25 хв.
  9. Потім вийміть пиріжки з духовки та подавайте до столу.

Салат зі щавлем, яйцем та огірком: рецепт

Салат із зеленою цибулею та яйцем

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

  • 150 г сметани 15%
  • 100 г свіжого щавлю
  • 2 яйця
  • 2 свіжих огірка
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Вимийте свіжий щавель та наріжте листки.
  2. Наріжте кубиками огірок та варені яйця.
  3. З’єднайте всі інгредієнти та додайте сметану, сіль та перець.
  4. Добре перемішайте і подавайте до м’яса, риби та овочів.

Запіканка зі щавлю і картоплі: рецепт

запіканка

Фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 г сиру
  • 100 г щавлю
  • 250 г сметани
  • 2  ріпчасті цибулини
  • сіль і чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Добре вимиту очищену картоплю наріжте тонкими кружальцями.
  2. Вимитий щавель посічіть.
  3. Збийте сметану з тертим сиром, сіллю та чорним перцем
  4. У підготовлену форму для запікання викладайте картоплю та щавель, просочуючи кожний шар сумішшю зі сметани та сиру.
  5. Поставте форму в розігріту духовку та випікайте за 180°C протягом 40-50 хв.

Ці страви зі щавлю додадуть свіжості та вітамінів. Насолоджуйтеся їхнім смаком!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка