Одним із найпопулярніших та смачних варіантів використання лаваша є його доповнення різноманітними начинками. Пропонуємо 5 ідей начинок для лаваша на будь-який смак. Створюємо неперевершені закуски з лаваша разом!
Лаваш із сиром
Інгредієнти:
- лаваш (тонкий) – 1 упаковка
- твердий сир (гострий) – 300 г
- плавлений сирок – 1 шт. (100 г)
- кріп (нарізаний) – 2 ст. л.
- зелена цибуля (нарізана) – 1 ст. л.
- чорний мелений перець – до смаку
- майонез – до смаку
Приготування:
Зараз дивляться
- Твердий сир і злегка підморожений плавлений сирок натираємо на грубій тертці у велику миску.
- Додаємо до тертого сиру кріп та зелену цибулю, перчимо та гарно перемішуємо.
- Змащуємо лаваш майонезом, розкладаємо начинку і згортаємо його в трубочку.
- Залишаємо лаваш на 10 хвилин, потім нарізаємо.
- Лаваш із сиром обсмажуємо в пательні на олії з обох боків до рум’яної скоринки.
Лаваш можна також приготувати на електрогрилі або просто розігріти у мікрохвильовці до розплавлення сирної начинки.
Лаваш з крабовими паличками
Інгредієнти:
- лаваш – 1 упаковка
- крабові палички – 1 упаковка (220 г)
- яйця варені – 3 шт.
- твердий сир – 150 г
- зелень кропу та петрушки – до смаку
- майонез – до смаку
Приготування:
- Нарізаємо крабові палички та почищені яйця маленькими кубиками. Сир натираємо на середній тертці. Зелень дрібно нарізаємо.
- У миску викладаємо підготовлені інгредієнти, додаємо майонез до смаку та перемішуємо.
- Начинку рівномірно викладаємо на лаваш і згортаємо в трубочку.
- Загортаємо лаваш у плівку для харчових продуктів і поміщаємо у холодильник на 1 годину.
- Потім лаваш з крабовими паличками нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш з куркою та сиром
Інгредієнти:
- лаваш – 1 упаковка
- куряче філе варене – 1 шт. (450 г)
- помідори – 2 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- сир до смаку – 100 г
- маринована цибулина – 1 шт.
- листя салату – до смаку
Для соусу:
- натуральний йогурт (густий) – 200 г
- часник – 1-2 зубчики
- зелень та зелена цибуля – до смаку
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Для соусу до йогурту додаємо пропущений через прес часник, нарізану зелень та зелену цибулю, солимо, перчимо, гарно перемішуємо. Поміщаємо соус у холодильник.
- Куряче філе нарізаємо тонкими смужками. Помідори та болгарський перець нарізаємо напів кружальцями. Сир натираємо на середній тертці.
- Поєднуємо в мисці підготовлені інгредієнти, додаємо мариновану цибулю і перемішуємо.
- Змащуємо лаваш йогуртовим соусом, розкладаємо листя салату, потім начинку.
- Лаваш згортаємо в трубочку, нарізаємо і подаємо до столу.
Лаваш з фаршем
Інгредієнти:
- лаваш – 1 упаковка
- фарш курячий – 400 г
- цибулина – 1 шт.
- яйця – 2 шт.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- олія – для смаження
Приготування:
- Цибулину чистимо і натираємо на грубій тертці. Великі шматочки цибулі дрібно нарізаємо.
- До фаршу додаємо цибулю, яйце, сіль, перець та гарно перемішуємо.
- Лаваш змащуємо фаршем і загортаємо.
- Яйце, що залишилося, вбиваємо у мисочку, солимо, перчимо і гарно збиваємо виделкою.
- Нарізаємо лаваш на шматочки, гарно змащуємо яйцем.
- Смажимо лаваш з обох боків до рум’яної скоринки.
Лаваш з тунцем
Інгредієнти:
- лаваш – 1 упаковка
- консервований тунець – 2 баночки (300 г)
- яйця варені – 4 шт.
- плавлений сирок – 100 г
- огірок маринований або свіжий – 1 шт.
- зелень – до смаку
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
- майонез – 4-5 ст. л.
- часник – 1 зубчик
Приготування:
- Рибу розминаємо виделкою. Яйця натираємо на грубій тертці. Огірки нарізаємо тонкими кружальцями.
- Підготовлені інгредієнти поєднуємо у мисці, додаємо плавлений сирок, нарізану зелень, солимо, перчимо і гарно перемішуємо.
- До майонезу додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо.
- Змащуємо лаваш майонезом, викладаємо начинку, скручуємо в рулет.
- Загортаємо лаваш у плівку для харчових продуктів або фольгу. Поміщаємо у холодильник на 1-2 години.
- Потім лаваш нарізаємо однакового розміру шматочками, викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Як бачимо, начинкою для лаваша може слугувати що завгодно. Отже, лаваш ідеально підходить для різноманітних кулінарних експериментів!
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.