Як їх тільки не називають – овечки, козенята, болотовики і навіть решетняки. Дуже смачні та поживні, ці гриби чудово підійдуть для повсякденних і святкових страв.
Як готувати гриби козенята в домашніх умовах – читайте у матеріалі Факти ICTV.
Смажені гриби козенята

Фото: Рixabay
Інгредієнти
Зараз дивляться
- 1 кг свіжих грибів;
- 0,5 л води;
- 1 цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- сіль, чорний мелений перець – до смаку.
Приготування
- Промийте гриби, зріжте частину ніжки та відваріть протягом 15-20 хвилин у підсоленій воді.
- Потім злийте воду через друшляк. Коли охолонуть, наріжте смужками.
- Очищену цибулю наріжте дрібним кубиком та підсмажте на рослинній олії.
- Коли цибуля стане прозорою, додайте нарізані смужками гриби та зубчики часнику, посоліть і поперчіть. За 2 хвилини до закінчення готування влийте сметану, всипте борошно та добре перемішайте.
- Зніміть з вогню, подавайте з м’ясом, куркою, картоплею, рисом чи макаронами.
Консервовані гриби козенята

Фото: Рixabay
Інгредієнти
- 1 кг свіжих грибів;
Для маринаду:
- 1 л води;
- 2 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 50 мл 9% оцту;
- 2 бутони гвоздики;
- 5-6 чорного перцю горошком;
- 2 лаврових листки;
- 1 ст. л. сушеного кропу;
- 1 лавровий лист.
Приготування
- Свіжі гриби ретельно переберіть, промийте та поріжте.
- Перекладіть гриби в каструлю, залийте водою з сіллю. Варіть 20 хвилин після закипання. У процесі з’являтиметься піна, її необхідно акуратно видаляти ложкою або шумівкою.
- Перекладіть гриби на друшляк і добре промийте проточною водою.
- Для маринаду влийте до каструлі окріп, додайте сіль, цукор, бутони гвоздики, горошки чорного перцю та лаврові листки. Варіть маринад до розчинення солі та цукру, а потім додайте оцет.
- У киплячий маринад викладіть гриби і проваріть 10 хвилин.
- Перекладіть гриби в банки, залийте маринадом зі спеціями і закрийте кришками.
- Поставте стерилізуватися 15 хвилин на маленькому вогні.
- Закрийте кришками та переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою, залиште охолоджуватися на добу.
Читайте також:
