Смородина з цукром на зиму: рецепт без варіння

Смородина з цукром на зиму

Смородина – це справжній скарб літа. Ці кисленькі ягоди мають не тільки насичений смак і аромат, але й корисні для здоров’я.

Але сезон смородини скоро закінчиться, тому варто заготувати смородину з цукром на зиму.

Щоб зберегти всі вітаміни та мікроелементи, якими багата смородина, пропонуємо зробити смородину з цукром на зиму без варіння.

Зараз дивляться

Заготовлену смородину можна смакувати з гарячим чаєм, додавати у випічку та десерти. А як щодо смачної вівсяної каші, йогурту чи сиру зі смородиновим варенням? Смакота!

Смородина з цукром на зиму: рецепт

Багато господинь, щоб додати заготовці яскравий цитрусовий аромат і додаткову нотку смаку, рекомендують додати апельсин. На 1 кг смородини достатньо буде 1 великого апельсина, пропущеного через м’ясорубку. Можна взяти апельсин зі шкіркою та без неї. Це залежить від ваших кулінарних уподобань.

Інгредієнти:

  • смородина – 1 кг
  • цукор – 800 г

Приготування:

  1. Ягоди перебираємо, відкидаємо листочки тощо.
  2. Викладаємо смородину на друшляк і промиваємо холодною водою.
  3. Ягоди подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Всипаємо до ягід цукор і гарно перемішуємо дерев’яною ложкою чи лопаткою. Деякі господині використовують блендер, щоб процес йшов швидше.
  5. Розкладаємо варення у стерилізовані банки та щільно закриваємо кришками.
  6. Смородину з цукром на зиму зберігаємо у холодильнику. Другий варіант зберігання: можна викласти заготовку в контейнер для заморозки, накрити кришкою та зберігати в морозилці.

Смачного вам чаювання та затишних зимових вечорів!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка