Смородина – це справжній скарб літа. Ці кисленькі ягоди мають не тільки насичений смак і аромат, але й корисні для здоров’я.
Але сезон смородини скоро закінчиться, тому варто заготувати смородину з цукром на зиму.
Щоб зберегти всі вітаміни та мікроелементи, якими багата смородина, пропонуємо зробити смородину з цукром на зиму без варіння.
Заготовлену смородину можна смакувати з гарячим чаєм, додавати у випічку та десерти. А як щодо смачної вівсяної каші, йогурту чи сиру зі смородиновим варенням? Смакота!
Смородина з цукром на зиму: рецепт
Багато господинь, щоб додати заготовці яскравий цитрусовий аромат і додаткову нотку смаку, рекомендують додати апельсин. На 1 кг смородини достатньо буде 1 великого апельсина, пропущеного через м’ясорубку. Можна взяти апельсин зі шкіркою та без неї. Це залежить від ваших кулінарних уподобань.
Інгредієнти:
- смородина – 1 кг
- цукор – 800 г
Приготування:
- Ягоди перебираємо, відкидаємо листочки тощо.
- Викладаємо смородину на друшляк і промиваємо холодною водою.
- Ягоди подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.
- Всипаємо до ягід цукор і гарно перемішуємо дерев’яною ложкою чи лопаткою. Деякі господині використовують блендер, щоб процес йшов швидше.
- Розкладаємо варення у стерилізовані банки та щільно закриваємо кришками.
- Смородину з цукром на зиму зберігаємо у холодильнику. Другий варіант зберігання: можна викласти заготовку в контейнер для заморозки, накрити кришкою та зберігати в морозилці.
Смачного вам чаювання та затишних зимових вечорів!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.