Соус з аличі до м’яса на зиму: рецепт з грузинським колоритом

Соус з аличі на зиму

Соус з аличі до м’яса на зиму має ароматний, пряний і кисло-солодкий смак, що робить його ідеальним компаньйоном до запеченого м’яса, шашлику та інших страв з м’яса. Він також може стати гарним інгредієнтом для маринування м’яса та птиці.

Готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся кожним моментом, проведеним за столом зі своїми близькими!

Секрет рецепта соусу з аличі до м’яса у вдалому поєднанні спецій. Варто приготувати, щоб насолоджуватися смаком у будь-яку пору року.

Зараз дивляться

Соус з аличі до м’яса: рецепт на зиму

Для приготування цієї заготівлі можна взяти як жовту, так і червону аличу або поєднати обидва види. Кожен сорт додасть свою особливу нотку, роблячи соус ще смачнішим.

Інгредієнти на 3 півлітрові банки:

  • алича – 2 кг
  • вода – 400 мл
  • часник – 6 зубків
  • цукор – 12 ст. л.
  • сіль кам’яна – 1 ст. л.
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • мелений коріандр – 3 ч. л.
  • суміш мелених перців – 1 ч. л.
  • яблучний оцет – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Аличу миємо та викладаємо в каструлю.
  2. Вливаємо 400 мл води і варимо близько 20 хвилин.
  3. Потім трохи охолоджуємо і перетираємо через друшляк, видаляючи кісточки.
  4. Фруктове пюре збиваємо блендером. Додаємо до нього усі спеції та тертий часник. Яблучний оцет додавати будемо наприкінці приготування. Варимо після закипання, періодично помішуючи, близько 25 хвилин. Соус має поступово загуснути.
  5. Вливаємо до соусу яблучний оцет і доводимо до кипіння.
  6. Гарячий соус з аличі перекладаємо у стерилізовані банки та закатуємо. Залишаємо банки із заготівлею за кімнатної температури до повного охолодження, а потім переносимо на зберігання у темне прохолодне місце.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка