Соус з аличі до м’яса на зиму має ароматний, пряний і кисло-солодкий смак, що робить його ідеальним компаньйоном до запеченого м’яса, шашлику та інших страв з м’яса. Він також може стати гарним інгредієнтом для маринування м’яса та птиці.
Готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся кожним моментом, проведеним за столом зі своїми близькими!
Секрет рецепта соусу з аличі до м’яса у вдалому поєднанні спецій. Варто приготувати, щоб насолоджуватися смаком у будь-яку пору року.
Зараз дивляться
Соус з аличі до м’яса: рецепт на зиму
Для приготування цієї заготівлі можна взяти як жовту, так і червону аличу або поєднати обидва види. Кожен сорт додасть свою особливу нотку, роблячи соус ще смачнішим.
Інгредієнти на 3 півлітрові банки:
- алича – 2 кг
- вода – 400 мл
- часник – 6 зубків
- цукор – 12 ст. л.
- сіль кам’яна – 1 ст. л.
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- мелений коріандр – 3 ч. л.
- суміш мелених перців – 1 ч. л.
- яблучний оцет – 2 ст. л.
Приготування:
- Аличу миємо та викладаємо в каструлю.
- Вливаємо 400 мл води і варимо близько 20 хвилин.
- Потім трохи охолоджуємо і перетираємо через друшляк, видаляючи кісточки.
- Фруктове пюре збиваємо блендером. Додаємо до нього усі спеції та тертий часник. Яблучний оцет додавати будемо наприкінці приготування. Варимо після закипання, періодично помішуючи, близько 25 хвилин. Соус має поступово загуснути.
- Вливаємо до соусу яблучний оцет і доводимо до кипіння.
- Гарячий соус з аличі перекладаємо у стерилізовані банки та закатуємо. Залишаємо банки із заготівлею за кімнатної температури до повного охолодження, а потім переносимо на зберігання у темне прохолодне місце.
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.