Фото Їжа

Спагеті з кабачків: рецепт покроково

Кабачки
Джерело: Depositphotos

А ви знали, що молоді кабачки не обов’язково піддавати термічній обробці? Так-так, їх можна їсти сирими, зберігаючи всі поживні речовини, які подарувала природа.

А щоб смакувало краще, приготуйте з них спагеті за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова.

Як приготувати спагеті з кабачків

Спагеті з кабачків – чудовий спосіб додати  більше овочів у свій раціон. Ця страва підходить для багатьох дієт. Кабачки містять мінімальну кількість калорій, що робить їх ідеальним продуктом для тих, хто стежить за своєю вагою.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки – 3 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оцет винний або рисовий – 2 ст. л.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.
  • Сіль – до смаку
  • Часник – 4 зубки
  • Фета – 100 г
  • М’ята – 10 г
  • Кінза – 10 г
  • Кунжут чи горіх – 5 г
  • Перець чилі свіжий – за бажанням

Рецепт спагеті з кабачків покроково:

  1. Нарізаємо кабачкові стрічки за допомогою економки – спеціального ножа для чищення картоплі. Або спочатку ріжемо кабачок слайсами, а потім – на довгі смужки.
  2. В окрему мисочку наливаємо соєвий соус, оцет, олію, додаємо сіль, цукрову пудру, вичавлюємо часник. Змішуємо.
  3. Кладемо кабачкові спагеті в маринад, перемішуємо. Відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
  4. Дістаємо спагеті з холодильника й викладаємо на тарілку. Посипаємо дрібними шматочками фети, листочками м’яти та кінзи. Останній штрих – кунжут чи перемелені горіхи.

Алекс Якутов радить цю страву подавати як салат чи гарнір. Кабачки вийдуть хрумкими з пікантним, яскравим та насиченим смаком. Можна їх також підсмажити на сковорідці, але хрумтіти вони вже не будуть.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка