Готуємо разом один із найпопулярніших десертів, який точно стане улюбленим у вашій родині – сирник з маком від Лілії Цвіт.
Цей рецепт сирника з маком просто неймовірний! Апетитний, великий, ситний, з неймовірним поєднанням сирної маси, маку та фруктів. Готові? Починаємо!
Сирник з маком: рецепт від Лілії Цвіт
Ідеальний варіант смачної випічки для родинних святкувань або як смачне доповнення до чаювання.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 500 г
- розпушувач – 18 г (1 пакетик)
- маргарин чи вершкове масло – 250 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 200 г
- сметана – 100 г
- какао – 40 г
Для сирної маси:
- сир (бажано домашній) – 1,5 кг
- жовтки – 6 шт.
- цукор – 200 г
- масло вершкове – 100 г
- ванільний пудинг – 2 пакетики (по 40 г кожен)
- куркума – 0,5 ч. л. (не обов’язково, для кольору)
Для макової начинки:
- білки – 6 шт.
- цукор – 200 г
- крохмаль кукурудзяний – 40 г
- мак – 50 г
- кокосова стружка біла – 50 г
Додатково:
- персики консервовані – 800 г (чи інші фрукти або ягоди до вашого смаку)
Як приготувати сирник з маком:
- Для тіста просіюємо борошно з розпушувачем і какао у глибоку миску. Натираємо на грубій терці холодний маргарин. Усе розтираємо у крихту.
- Тепер додаємо цукор, яйця, сметану і швидко замішуємо тісто. Місити довго не можна. Як тільки маса стала однорідною, розділяємо її на дві частини: більшу та меншу. Загортаємо кожну в харчову плівку: більшу частину тіста кладемо в холодильник, меншу – в морозилку на 2 години.
- Для сирної маси у жовтки додаємо цукор і збиваємо до утворення піни. Додаємо м’яке масло і продовжуємо збивати до однорідності. Сир збиваємо у блендері чи пропускаємо через м’ясорубку. У сирну масу додаємо ванільний пудинг і куркуму. Все це добре перемішуємо.
- Для макової начинки збиваємо білки до м’яких піків. Поступово додаємо цукор, збиваючи до стійких піків. Тепер вводимо крохмаль, мак та кокосову стружку, акуратно перемішуємо до однорідної маси.
- Дістаємо більшу частину тіста з холодильника та розкочуємо його в пласт, який викладаємо у форму (25х35 см), застелену пергаментом. Формуємо бортики.
- На дно форми викладаємо сирну масу, чергуючи її з маковою начинкою. Можна робити це хаотично, аби десерт вийшов ще цікавішим на вигляд.
- Нарізаємо консервовані персики кубиками та викладаємо їх зверху на сирник.
- Меншу частину тіста натираємо поверх сирника, утворюючи “крихти”.
- Випікаємо сирник з маком у духовці за 180 градусів 1 годину. Після випікання залишаємо смаколик охолонути не менше, ніж на 1 годину.
Зверху готовий сирник можна полити розтопленим шоколадом і оздобити кокосовою стружкою. Смачного!
Джерело: Лілія Цвіт
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.