Стейк із кавуна, полуниця з медом: відомі українські кухарі про свої рецепти літнього перекусу

брускета

Відомі українські кухарі за лаштунками шоу Нового каналу Хто зверху?, яке знову вийде на екрани восени, розповіли, яким перекусам вони віддають перевагу в літню спеку.

– У спеку особливо обожнюю кавун. Роблю з нього стейк. Кладу м’якоть на гриль, трохи обсмажую, а потім додаю бальзамічний крем, горіхи та сир. Це неймовірно смачно! – каже Алекс Якутов.

Крім того, Алексу подобаються брускети з томатами, які кухар робить з обсмаженого на оливковій олії та натертого часником хліба. На хліб викладає розім’ятий у тарілці помідор із сіллю та базиліком. Зверху можна посипати улюбленим сиром.

Зараз дивляться

А ось Євген Клопотенко зізнався, що з початком великої війни перестав повноцінно обідати. У ролі перекусу віддає перевагу звичайній гречці з вершковим маслом.

– Я вибрав гречку, але це може бути і рис, і запечена картопля. Важливо розуміти, що перекус має бути якісним. Якщо ви купите ковбасу, то це буде неякісно, а 200 грамів гречки – суперкорисно, суперсмачно і суперкруто, – упевнений Євген.

Його колега Володимир Ярославський зізнався, що як літній перекус обрав черешню, овочеві салати з великою кількістю зелені. Крім цього, кухар віддає перевагу хлібу з оливковою олією або томатному супу гаспаччо.

– А ще раджу скуштувати таку легку страву-перекус: полуниця з медом і козячою рікоттою, – рекомендує Володимир.

Ольга Мартиновська зізналася, що найбільше як перекус їй подобаються сандвічі з чорного, на кшталт бородинського, хліба з крем-сиром або звичайним вершковим маслом. Зверху – шматочок хорошого сиру або слабосолоного лосося.

Ще одна з улюблених страв Ольги в літню спеку – помідори з моцарелою та оливковою олією.

– А ще люблю шматочок хорошого домашнього сала, посипаного спеціями, з домашнім огірочком. Ммммммм, – посміхається Ольга.

Дивіться улюблене розважальне шоу Хто зверху? з ведучими Лесею Нікітюк і Богданом Шелудяком вже восени на Новому каналі.

Фото: згенеровано ШІ

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка