Суп з галушками – дуже смачна, ароматна та поживна страва, яку легко можна приготувати вдома із доступних продуктів.
Український суп з галушками – один із улюблених хітів перших страв, які завжди тішать своїм автентичним смаком та ароматом.
Рецепт супу з галушками не складний, а його важливим інгредієнтом є пухкі галушки, які під час приготування збільшуються прямо на очах і просто тануть у роті!
У багатьох хазяйок є власний рецепт цієї першої страви. Рецепт настільки універсальний, що можна додавати будь-які овочі та спеції до смаку. Галушки можна приготувати майже за будь-яким рецептом, а бульйон використати курячий, м’ясний, овочевий і навіть грибний.
Суп з галушками: як готувати
Завжди додавайте у цей суп наприкінці приготування зелень. Вона підкреслить смак та аромат страви, а суп буде мати апетитніший вигляд.
Інгредієнти:
Для галушок:
- яйце – 1 шт.
- молоко – 2-3 ст. л.
- борошно – 3 ст. л.
- сода – пару дрібок
- сіль – 1/4 ч. л.
Для супу:
- вода – 2 л
- курячі стегенця – 4 шт.
- картопля – 3 шт.
- морквина – 1 шт.
- цибуля – 2 шт.
- лавровий лист – 1-2 шт.
- горошини духмяного перцю – 5-8 шт.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- олія – для смаження
- зелень кропу або петрушки – до смаку
Приготування:
- Курячі стегенця промиваємо, викладаємо у каструлю, додаємо лавровий лист, горошини духмяного перцю і готуємо до закипання води. Потім знімаємо пінку, викладаємо почищену та нарізану кубиками картоплю і готуємо близько 20 хвилин.
- Тим часом цибулю та моркву чистимо і миємо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками. Моркву натираємо на середній тертці. Смажимо овочі на олії до напівготовності.
- Перекладаємо моркву з цибулею у бульйон і готуємо ще близько 15 хвилин.
- Для галушок яйце збиваємо у мисочці з сіллю, содою та молоком. Потім поступово вводимо борошно і замішуємо густе тісто.
- З отриманого тіста формуємо кульки або просто відщипуємо шматочки однакового розміру і перекладаємо їх у суп. Готуємо ще приблизно 10 хвилин.
- Суп з галушками солимо, перчимо, додаємо нарізану зелень і тримаємо на вогні ще 1-2 хвилини. Смачного!
Фото: Depositphotos