Суп з плавлених сирків – це надзвичайно привабливий варіант першої страви для тих, хто шукає щось просте, смачне і водночас ситне та апетитне. Ця страва не лише втамує голод, а й потішить своїм приємним смаком та ароматом.
Рецепт супу з плавлених сирків не складний, а продукти для його приготування можна придбати у будь-якому супермаркеті.

Як готувати суп з плавлених сирків
Суп буде апетитніший на вигляд та смачніший, якщо нарізану курку перед варінням злегка обсмажити до приємного золотавого кольору.
Інгредієнти:
- курка (філе, гомілки, крильця або стегенця) – 500 г
- плавлені сирки – 2 шт.
- картопля – 1-2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- печериці – 4-6 шт.
- часник – 1 зубчик
- сіль, мелений чорний перець, лавровий лист, куркума або паприка – до смаку
- олія та вершкове масло – для смаження
- кріп або петрушка – для прикрашання
Суп з плавлених сирків: приготування покроково
- Сирки поміщаємо у морозильну камеру. Так їх буде легше натирати.
- У каструлю вливаємо 2,5 л води, викладаємо промиту та нарізану курку і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку.
- Викладаємо почищену та нарізану дрібними кубиками картоплю, лавровий лист, додаємо 2 ч. л. солі та готуємо 20 хвилин.
- Тим часом приготуємо засмажку. Для цього на суміші олії та вершкового масла обсмажимо до напівготовності нарізану кубиками цибулю та натерту морквину. За 5 хвилин до закінчення смаження додамо нарізані тонкими пластинками печериці та пропущений через прес часник.
- Перекладаємо засмажку у каструлю і готуємо 15 хвилин.
- Плавлені сирки натираємо на тертці і викладаємо у суп. Солимо, перчимо, додаємо усі спеції. Доводимо на великому вогні, помішуючи, до кипіння. Вогонь зменшуємо і готуємо це 5-7 хвилин.
Суп з плавлених сирків готовий. Подаємо гарячим, прикрасивши нарізаною зеленню і посипавши улюбленими спеціями. Смачного!
Суп з плавлених сирків з куркою та грибами – це багатий кремовий смак з легкими вершковим ароматом, що подобається усім без винятку. Його простота приготування, неперевершений смак і можливість експериментувати з різними продуктами роблять його відмінним вибором. Варто приготувати!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.