Фото Їжа

Суп з плавлених сирків: рецепт з куркою і печерицями

Суп з плавлених сирків

Суп з плавлених сирків – це надзвичайно привабливий варіант першої страви для тих, хто шукає щось просте, смачне і водночас ситне та апетитне. Ця страва не лише втамує голод, а й потішить своїм приємним смаком та ароматом.

Рецепт супу з плавлених сирків не складний, а продукти для його приготування можна придбати у будь-якому супермаркеті.

Як готувати суп з плавлених сирків

Суп буде апетитніший на вигляд та смачніший, якщо нарізану курку перед варінням злегка обсмажити до приємного золотавого кольору.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • курка (філе, гомілки, крильця або стегенця) – 500 г
  • плавлені сирки – 2 шт.
  • картопля – 1-2 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • печериці – 4-6 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • сіль, мелений чорний перець, лавровий лист, куркума або паприка – до смаку
  • олія та вершкове масло – для смаження
  • кріп або петрушка – для прикрашання

Суп з плавлених сирків: приготування покроково

  1. Сирки поміщаємо у морозильну камеру. Так їх буде легше натирати.
  2. У каструлю вливаємо 2,5 л води, викладаємо промиту та нарізану курку і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку.
  3. Викладаємо почищену та нарізану дрібними кубиками картоплю, лавровий лист, додаємо 2 ч. л. солі та готуємо 20 хвилин.
  4. Тим часом приготуємо засмажку. Для цього на суміші олії та вершкового масла обсмажимо до напівготовності нарізану кубиками цибулю та натерту морквину. За 5 хвилин до закінчення смаження додамо нарізані тонкими пластинками печериці та пропущений через прес часник.
  5. Перекладаємо засмажку у каструлю і готуємо 15 хвилин.
  6. Плавлені сирки натираємо на тертці і викладаємо у суп. Солимо, перчимо, додаємо усі спеції. Доводимо на великому вогні, помішуючи, до кипіння. Вогонь зменшуємо і готуємо це 5-7 хвилин.

Суп з плавлених сирків готовий. Подаємо гарячим, прикрасивши нарізаною зеленню і посипавши улюбленими спеціями. Смачного!

Суп з плавлених сирків з куркою та грибами – це багатий кремовий смак з легкими вершковим ароматом, що подобається усім без винятку. Його простота приготування, неперевершений смак і можливість експериментувати з різними продуктами роблять його відмінним вибором. Варто приготувати!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка