Паста з часникових стрілок на зиму – проста у приготуванні універсальна приправа до багатьох страв.
Часникові стрілки не лише додають унікальний смак та аромат стравам, але й несуть безсумнівну користь.
Стрілки часнику мають антибактеріальні та протизапальні властивості. Вони допомагають боротися з інфекціями, зменшують запалення та сприяють загальному зміцненню імунної системи.
Однак їх сезон триває недовго, і щоб насолоджуватись цим продуктом і взимку, варто зробити пасту з часникових стрілок.
Ця ароматна паста стане чудовою добавкою до м’ясних та рибних страв, супів, гарнірів.
Як зробити пасту з стрілок часнику на зиму – швидкий рецепт та поради – читайте у матеріалі.
Паста з часникових стрілок на зиму: рецепт
З цією приправою також гарно поєднується базилік, орегано та кріп. Найкраща олія для приготування – оливкова чи кукурудзяна.
Інгредієнти:
- часникові стрілки – 1 кг 200 г
- олія – 180 мл
- сіль – 2 ч. л.
- суміш спецій (чорний перець, коріандр) – 0,5 ч. л.
- перець чилі – дрібка
Приготування:
- Стрілки гарно промиваємо холодною водою. Відрізаємо жорсткі кінчики та бутони з квітками. Важливо залишити тільки м’які частини.
- Стрілки нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку чи збиваємо блендером.
- У отриману масу додаємо усі спеції, вливаємо олію та ще раз збиваємо. Якщо стрілки були перемелені на м’ясорубці, масу гарно перемішуємо дерев’яною ложкою.
- Викладаємо пасту з часникових стрілок у стерилізовані банки та накриваємо кришками.
Зберігаємо у холодильнику до 6-7 місяців.
Рецепт пасти з часникових стрілок на зиму маємо. Постає питання у які страви її додавати.
Використання пасти з часникових стрілок:
- Змішайте пасту з часникових стрілок з оливковою олією і додайте до варених макаронних виробів. Страву можна також посипати пармезаном та свіжою зеленню.
- Використовуйте пасту як основу для маринаду. Просто змішайте її з олією, соєвим соусом і спеціями. Замаринувати можна рибу та м’ясо.
- Додавайте пасту з часнику в супи або рагу для насиченого смаку та аромату.
- Паста з часникових стрілок чудово смакує на підсмаженому хлібі або тостах, особливо якщо попередньо змастити їх вершковим маслом чи м’яким сиром.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.