Сезон ожини у самому розпалі! Тому саме час приготувати на зиму варення з ожини без кісточок. Чому саме без кісточок? Варення за чим рецептом виходить неймовірно ніжної структури, насиченого кольору та приємного кисло-солодкого смаку.
Взимку, все що треба до сніданку, відкрити баночку ожинового варення та подати його до будь-якої страви. Наприклад, до млинців, панкейків, сиру, йогурту чи каші.
Як зробити варення з ожини без кісточок на зиму та що додати для покращення смаку – читайте в матеріалі.
Варення з ожини без кісточок на зиму рецепт
Для додаткового смаку можна додати 1-2 ст. л. меду. Замість лимонної кислоти можна взяти 1-2 ст. л. соку лимона чи лайма.
Інгредієнти:
- ожина – 1 кг
- цукор – 1 кг
- лимонна кислота – дрібка
Приготування:
- Ягоди перебрати, видаливши підгнилі та прим’яті. Якщо вони занадто брудні, акуратно промийте їх у друшляку. Але треба пам’ятати, що мити ожину для варення та джемів небажано.
- Викладіть ягоди у каструлю і засипте цукром. Накрийте каструлю рушником і залиште на 3 години, щоб ожина пустила сік.
- Каструлю з ягодами поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння й варіть 5 хвилин, час від часу знімаючи пінку.
- Гаряче варення розкладіть по стерилізованих банках. Не забувайте про стерилізацію банок. Це запорука того, що заготівля простоїть всю зиму.
- Банки закатайте стерилізованими кришками. Укутайте банки ковдрою та залиште повного охолодження.
Як бачимо, рецепт варення з ожини без кісточок на зиму дуже простий. За бажанням до цього десерту можна додати попередньо підсушені та нарізані горіхи. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.