Варення з ожини без кісточок: найкращий рецепт на зиму

Варення з ожини без кісточок

Сезон ожини у самому розпалі! Тому саме час приготувати на зиму варення з ожини без кісточок. Чому саме без кісточок? Варення за чим рецептом виходить неймовірно ніжної структури, насиченого кольору та приємного кисло-солодкого смаку.

Взимку, все що треба до сніданку, відкрити баночку ожинового варення та подати його до будь-якої страви. Наприклад, до млинців, панкейків, сиру, йогурту чи каші.

Як зробити варення з ожини без кісточок на зиму та що додати для покращення смаку – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Варення з ожини без кісточок на зиму рецепт

Для додаткового смаку можна додати 1-2 ст. л. меду. Замість лимонної кислоти можна взяти 1-2 ст. л. соку лимона чи лайма.

Інгредієнти:

  • ожина – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • лимонна кислота – дрібка

Приготування:

  1. Ягоди перебрати, видаливши підгнилі та прим’яті. Якщо вони занадто брудні, акуратно промийте їх у друшляку. Але треба пам’ятати, що мити ожину для варення та джемів небажано.
  2. Викладіть ягоди у каструлю і засипте цукром. Накрийте каструлю рушником і залиште на 3 години, щоб ожина пустила сік.
  3. Каструлю з ягодами поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння й варіть 5 хвилин, час від часу знімаючи пінку.
  4. Гаряче варення розкладіть по стерилізованих банках. Не забувайте про стерилізацію банок. Це запорука того, що заготівля простоїть всю зиму.
  5. Банки закатайте стерилізованими кришками. Укутайте банки ковдрою та залиште повного охолодження.

Як бачимо, рецепт варення з ожини без кісточок на зиму дуже простий. За бажанням до цього десерту можна додати попередньо підсушені та нарізані горіхи. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка