Варення з порічок на зиму: рецепт і поради

Варення з порічок на зиму

Порічки – це одна з найпопулярніших ягід для зимової заготівлі, завдяки своєму яскравому смаку та користі для здоров’я.

З цих диво-ягід можна приготувати багато страв, але одним із найулюбленіших варіантів є варення з порічок на зиму.

Нижче – простий рецепт, який допоможе вам насолоджуватися цим десертом протягом всієї зими.

Зараз дивляться

Для насиченого смаку та аромату спробуйте змішати порічки з іншими ягодами, наприклад, чорницею чи малиною.

Варення з порічок на зиму: рецепт

Додайте цедру лимона або апельсина для виразнішого смаку. На запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде 1-2 ч. л. цедри цитрусових.

Інгредієнти:

  • порічки – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • вода – 100 мл

Як зробити варення з порічок на зиму:

  1. Ягоди з гілочками гарно промиваємо холодною водою та викладаємо на друшляк, щоб вода повністю стекла. Потім знімаємо ягоди з гілочок. Прибираємо листячко.
  2. Половину ягід перекладаємо у каструлю, посипаємо цукром і вливаємо воду. Збиваємо занурювальним блендером. Якщо цієї кухонної техніки у вас нема, зробіть це вручну товкачкою.
  3. Додаємо до ягід з цукром іншу половину ягід. Ставимо каструлю на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння.
  4. Варення з порічки варимо після закипання на середньому вогні близько 10 хвилин. У процесі приготування варення перемішуємо та знімаємо пінку.
  5. Варення можна залишити у тому вигляді, яке воно набуло після варіння. А для желеподібного варення з порічки перетираємо його через сито, перекладаємо у каструлю і знову доводимо до кипіння.
  6. Гарячий смаколик розкладаємо у стерилізовані банки та відразу закатуємо. Після повного охолодження переносимо банки з варенням з порічки у будь-яке прохолодне темне місце на зберігання.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка