Вареники з чорницею: ідеальний рецепт із полонини

Вареники з чорницею

Вареники із чорницею – це справжній хіт з-поміж літніх страв. Солоденька начинка із чорниці в ніжному тісті – ідеальне поєднання для будь-якого столу.

Хочете дізнатися, як приготувати ідеальне тісто на вареники з чорницею? Ловіть рецепт, яким поділилася з нами досвідчена ґаздиня. Буде смачно!

Вареники із чорницею: рецепт

Для приготування використовуйте свіжі чорниці. Заморожені ягоди виділяють багато рідини, а це зовсім не бажано для приготування вареників.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне
  • окріп – 1 склянка (250 мл)
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • олія рафінована соняшникова – 2 ст. л.

Для начинки:

  • чорниці – 500 г
  • цукор – 100 г
  • лимонна кислота (за бажанням) – дрібка
  • крохмаль – 1 ст. л.

Рецепт вареників із чорницею покроково

  1. Спочатку приготуємо тісто на вареники із чорницею на окропі. Для цього поєднуємо борошно із сіллю. Додаємо яйце та олію, гарно перемішуємо. Вливаємо окріп і вимішуємо ложкою близько 2 хвилин. За цей час тісто трохи охолоне і треба буде домісити його руками.
  2. Тісто перекладаємо в пакет чи загортаємо у харчову плівку і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Для начинки ягоди промиваємо та даємо воді повністю стекти. Викладаємо ягоди в мисочку, посипаємо цукром та крохмалем. За бажанням додаємо дрібку лимонної кислоти.
  4. На злегка присипаному борошном столі розкочуємо тісто. Склянкою вирізаємо кружальця.
  5. На кожне кружальце тіста викладаємо начинку й ліпимо вареники. Краї виробів гарно защипуємо, щоб начинка не витекла під час приготування.
  6. У каструлю вливаємо близько 750 мл води та доводимо її до кипіння. У воду можна додати 1 ч. л. цукру (але це на обов’язково). Порціями викладаємо вареники й варимо, після закипання води, близько 4-5 хвилин.

Готові вареники із чорницею подаємо з вершковим маслом, сметаною або медом.

Вареники із чорницею можна також приготувати на пару. Робимо це так. Викладаємо вареники на змащену олією чи маслом решітку пароварки або в каструлю на марлю, натягнуту та зав’язану гумкою над киплячою водою. Готуємо на пару близько 10-15 хвилин.

От і все! Як бачимо, рецепт вареників із чорницею зовсім не складний. Готуйте із задоволенням і насолоджуйтесь кожним шматочком цієї літньої смакоти!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка