Яблучний пиріг у французькій сорочці: рецепт для мультиварки

пирог
Джерело: Depositphotos

Яблука у ніжному бісквіті – це про яблучний пиріг, що готувався у мільтиварці. Простий рецепт дає змогу будь-коли швидко приготувати цей десерт.

Шеф Євген Клопотенко ділиться кількома секретами приготування цієї смакоти. Для пирога підійдуть тверді яблука солодких сортів. Та й з кислими пиріг буде смачним, тільки цукру треба додати більше.

Яйця краще брати великі за розміром. Та якщо у вас є тільки маленькі, збільшіть їх кількість.

Зараз дивляться

Не хочете набрати зайву вагу від солодкого, зменшіть кількість цукру, але не більше ніж на 40%, бо тісто буде небажаної консистенції.

Для того щоб пиріг добре виймався з мультиварки, зробіть “французьку сорочку”: стінки чаші змастіть вершковим маслом, а потім притрусіть борошном або манною крупою. Залишки борошна та крупи висипте.

Яблучний пиріг у французькій сорочці: рецепт

Інгредієнти

Приготування:

  1. Перед тим, як готувати пиріг, вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.
  2. Тісто. У миску вбийте яйця, додайте цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Ретельно перемішайте віничком, доки суміш не стане біліти.
  3. Додайте м’яке вершкове масла та перемішайте до однорідності.
  4. Влийте кефір і знову ретельно перемішайте. За бажанням можна використати кефір 1%.
  5. У мисці змішайте борошно та розпушувач та додайте суміш до інших інгредієнтів тіста. Перемішайте, щоб не було грудочок.
  6. Консистенція тіста має бути кремова та стікати з віничка.
  7. Візьміть тверді яблука, наріжте середнім кубиком зі стороною приблизно 1,5 см, не очищаючи шкірку. Викладіть у миску та додайте мелену корицю. Перемішайте, щоб кориця рівномірно розподілилася по яблуках. Перекладіть яблука в миску з тістом.
  8. Перемішайте, щоб вони рівно розподілилися.
  9. Зробіть у чаші мультиварки “французьку сорочку”: вершковим маслом обмажте стінки, а потім присипте борошном. Зайве борошно висипте.
  10. Перекладіть тісто з яблуками у чашу мультиварки.
  11. Випікайте в режимі випічки протягом приблизно 50-60 хвилин.
  12. Після приготування залиште пиріг остигати у формі, а потім витягніть.
  13. Почекайте, доки остаточно охолоне, і лише потім посипте зверху цукровою пудрою.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка