Як маринувати хрін на зиму: рецепти з народної скарбнички

Як маринувати хрін на зиму
Джерело: Depositphotos

Маринований хрін – це незамінний продукт у нашому зимовому меню. Якщо ви ще не пробували готувати його самостійно, варто це зробити!

Домашній хрін не лише гостріший  за магазинний, але й має насиченіший смак і приносить більше користі, бо без консервантів, стабілізаторів та інших непотрібних добавок.

Як маринувати хрін на зиму – два прості рецепти від досвідчених господинь – читайте в нашому матеріалі.

Зараз дивляться

Як маринувати хрін на зиму народні рецепти

Маринований хрін чудово підходить до м’ясних і рибних страв, додає пікантності бутербродам, його також можна використовувати як один із інгредієнтів для соусів і салатів.

Зробити його вдома досить просто, а результат перевершить ваші очікування.

Маринований хрін на зиму: рецепт із буряком

Інгредієнти:

  • корінь хрону – 300 г
  • буряк – 1 шт. (300 г)
  • сіль – 2 ч. л.
  • цукор – 3 ч. л.
  • оцет 9% – 100-120 мл
  • вода (холодна, кип’ячена) – 300 мл
  • червоний перець чилі – 1 шт. (за бажанням)

Приготування:

  1. Спочатку замочуємо корінь хрону в холодній воді на 30 хвилин. Це полегшить очищення і зробить його більш соковитим.
    Тепер чистимо хрін і буряк. Пропускаємо їх через м’ясорубку або тремо на дрібній тертці. Щоб зменшити їдкість хрону, можна скористатися такою хитрістю: надіньте на затискач м’ясорубки пакет і закріпіть його гумкою – так пари хрону не поширюватимуться.
  2. Якщо ви любите гостріші страви, додайте разом з хроном подрібнений перець чилі без насіння. Хрін інколи буває сухуватим, тому до суміші можна додати трохи холодної кип’яченої води для досягнення бажаної консистенції. Кількість води регулюємо за смаком
  3. Додаємо до суміші сіль, цукор та оцет. Перемішуємо. На цьому етапі важливо працювати на свіжому повітрі чи на балконі, оскільки подрібнений хрін може викликати сильне подразнення очей.
  4. У стерилізовані банки вливаємо трохи оцту, закриємо кришкою і добре трясемо. Це допоможе додатково продезінфікувати банки.
  5. Розкладаємо готову суміш у банки, закриваємо їх кришками і прибераємо на зберігання в холодильник.

Хрін можна вживати вже за добу, але він буде ще смачнішим після тривалішого настоювання.

Рецепт хрону без буряка

Цей ароматний хрін готовий до вживання й чудово підійде як доповнення до ваших улюблених страв.

Інгредієнти:

  • свіжий почищений та подрібнений корінь хрону – 200 г
  • окріп – 6 ст. л.
  • майонез – 4 ст. л.
  • сік з половини лимона
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Тертий корінь хрону перекладаємо у миску. Вливаємо воду та перемішуємо.
  2. Додаємо до хрону майонез, сік лимона, цукор та сіль. Ще раз ретельно перемішуємо.
  3. Розкладіть готовий хрін по стерилізованих маленьких баночках.
  4. Зберігаємо маринований хрін у холодильнику до 30 днів.

Здавна хрін використовують не лише для приготування маринованих закусок, але й для лікування різних недуг. Корінь хрону містить багато корисних речовин, зокрема вітаміни С і В, які підвищують імунітет і допомагають боротися з простудними захворюваннями.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка