Як приготувати ароматний джем з абрикосів на зиму: рецепт

джем з абрикосів на зиму

Абрикоси – це справжній літній скарб, який дарує нам не тільки чудовий смак, але й безліч корисних речовин.

Проте, що робити, коли сезон свіжих абрикосів закінчується? Один із найкращих способів зберегти частинку літа – це приготувати ароматний джем із абрикосів на зиму.

Такий смаколик стане приємним доповненням до сніданку, його можна додавати у випічку або просто смакувати з гарячим чаєм.

Зараз дивляться

Розгляньмо, як легко і швидко приготувати джем із абрикосів на зиму в домашніх умовах і що можна додати для більш насиченого смаку та аромату.

Рецепт джему з абрикосів на зиму

Для додаткового аромату можна додати трохи ванілі, кориці чи тертого кореня імбиру під час варіння джему.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг
  • цукор – 800 г
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • вода – 100 мл

Як приготувати абрикосовий джем:

  1. Абрикоси промиваємо холодною водою та виймаємо кісточки.
  2. Викладаємо абрикоси у миску, засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години за кімнатної температури.
  3. Потім перекладаємо абрикоси у каструлю, вливаємо 100 мл води та доводимо до кипіння. Варимо джем із абрикосів на середньому вогні, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою чи лопаткою, близько 25-30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо сік лимона.
  4. Отриману ароматну масу збиваємо занурювальним блендером і ще раз доводимо до кипіння.
  5. Гарячий джем з персиків розкладаємо у стерилізовані банки та відразу закатуємо.

Завдяки цій заготівлі ви зможете потішити себе та родину смачненьким та поринути у літні спогади. Смачної зими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка