Абрикоси – це справжній літній скарб, який дарує нам не тільки чудовий смак, але й безліч корисних речовин.
Проте, що робити, коли сезон свіжих абрикосів закінчується? Один із найкращих способів зберегти частинку літа – це приготувати ароматний джем із абрикосів на зиму.
Такий смаколик стане приємним доповненням до сніданку, його можна додавати у випічку або просто смакувати з гарячим чаєм.
Розгляньмо, як легко і швидко приготувати джем із абрикосів на зиму в домашніх умовах і що можна додати для більш насиченого смаку та аромату.
Рецепт джему з абрикосів на зиму
Для додаткового аромату можна додати трохи ванілі, кориці чи тертого кореня імбиру під час варіння джему.
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг
- цукор – 800 г
- сік лимона – 2 ст. л.
- вода – 100 мл
Як приготувати абрикосовий джем:
- Абрикоси промиваємо холодною водою та виймаємо кісточки.
- Викладаємо абрикоси у миску, засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години за кімнатної температури.
- Потім перекладаємо абрикоси у каструлю, вливаємо 100 мл води та доводимо до кипіння. Варимо джем із абрикосів на середньому вогні, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою чи лопаткою, близько 25-30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо сік лимона.
- Отриману ароматну масу збиваємо занурювальним блендером і ще раз доводимо до кипіння.
- Гарячий джем з персиків розкладаємо у стерилізовані банки та відразу закатуємо.
Завдяки цій заготівлі ви зможете потішити себе та родину смачненьким та поринути у літні спогади. Смачної зими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.