Як приготувати борщову заправку на зиму: рецепт

Український червоний борщ
Джерело: Depositphotos

Багато господинь влітку готують собі заготовки на зиму. Одна з найпопулярніших – борщова заправка.

Її приготування не займає багато часу, а взимку дуже виручає, коли потрібно швиденько приготувати запашний борщ.

Як приготувати борщову заправку на зиму – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Рецепт борщової заправки на зиму

Інгредієнти: 

  • буряк – 3 кг;
  • морква – 1,5 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • часник – головка;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • олія – кілька крапель;
  • оцет – 4 ст. л;
  • томатна паста – 200 г;
  • спеції – за смаком.
Рецепт борщової заправки на зиму Фото 1

Фото: Depositphotos

Приготування:

  1. Почистіть та ретельно помийте усі овочі.
  2. На крупній тертці натріть буряк та моркву.
  3. Часник та цибулю наріжте дрібними кубиками.
  4. Закиньте усі інгредієнти (окрім часника) у велику каструлю та обсмажте на олії.
  5. Томатну пасту розведіть з кип’яченою водою у пропорції 1:2.
  6. Додайте розведену пасту, сіль, цукор та спеції до овочів.
  7. Усе ретельно перемішайте.
  8. Тушкуйте борщову заправку на маленькому вогні до готовності буряків.
  9. Коли заправка буде готова, додайте часник та ретельно перемішайте.
  10. Паралельно простерилізуйте банки та розкладіть по ним готову борщову заправку.
  11. Закатайте банки.

Взимку можете готувати смачні та корисні борщі! Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка